SP: Štuhčeva znova vrgla rokavico tekmicam

Ob 11.30 se je v St. Moritzu z enourno zamudo začel drugi smukaški trening za ženske. Po tem, ko se je megla na progi Engiadina razkadila, je teren preizkusilo 59 smučark, med njimi tudi tri naša dekleta. Tako kot včeraj je najboljši čas voženj postavila Ilka Štuhec (1:33.37), drugo mesto je znova zasedla domačinka Fabienne Suter (+0.53), tretja pa je bila tokrat Avstrijka Christine Scheyer (+0.80). Maruša Ferk je zasedla 37. mesto (+3.28), Ana Bucik pa je bila 50. (+4.50).


Ilka Štuhec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ilka je po treningu dejala: “Ni šlo vse tako odlično, še so rezerve oziroma deli, ki jih želim odsmučati boljše. Velikih novosti na progi glede na včeraj ni, sem pa nekatere dele odpeljala malce drugače. Na zadnjem skoku moram še popraviti par stvari, da ne bom šla tako naokoli. Mogoče je malenkost trši sneg, saj smo vsi na ogledu, tako da mislim, da bo vsak dan bolj trdo. A še vedno je dober oprijem, pogoji so vrhunski, tako da se že veselim, da gre zares.

Nisem pozabila smučati slaloma od dobrih voženj v Mariboru, tako da se že veselim tekme,” je še dodala Ilka. Jutri je v St. Moritzu na sporedu namreč alpska kombinacija in drugi boj za kolajne. Smuk se bo začel ob 10.00, ob 13.00 pa pride na vrsto slalom.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: St. Moritz :. Smuk :. Trening II (ž)
Izjava: Stane Baloh (.mp3)


Leave a Comment