SP: Tim Kevin Ravnjak kljub poškodbi dosegel rezultat kariere


[foto: Oliver Klaus / FIS]

V švicarski Arosi se je danes odvila še zadnja tekma svetovnega pokala deskarjev v disciplini snežni kanal. Med zmagovalce se je danes prvič v letošnji sezoni vpisal domačin Iouri Podladtchikov. Domačini pa imajo danes veliko razlogov za veselje, saj sta tudi drugo in tretje mesto zasedla Švicarja. Drugi je bil Jan Scherrer, ki je danes v svetovnem pokalu prvič stal na stopničkah, tretji pa Patrick Burgener.

Na rezultate današnje tekme pa smo lahko ponosni tudi Slovenci. Oba naša nastopajoča tekmovalca sta namreč dosegla svoji najboljši uvrstitvi na tekmah za svetovni pokal. Mladi Tim Kevin Ravnjak se je prvič v karieri uvrstil med 12 finalistov in na koncu dosegel zelo dobro deveto mesto, kar je za tako mladega tekmovalca vrhunski rezultat. Tim si je na treningu sicer poškodoval zapestje, a se je vseeno odločil nastopiti in na koncu dosegel rezultat kariere. Filip Kavčič je finale zgrešil za nekaj mest, a se na koncu le uvrstil na dobro 15. mesto.

Tudi v ženski konkurenci, ki je manj številčna, je danes za presenečenje poskrbela Španka Queralt Castellet, ki je zabeležila prvo zmago v svetovnem pokalu. Na drugem mestu je končala ena izmed favoritinj, Avstralka Holly Crawford, na tretjem pa Kitajka Cai Xuetong, ki je tudi zmagovalka skupnega seštevka v tej disciplini. Naša Cilka Sadar je tekmovanje zaključila v kvalifikacijah na devetem mestu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Arosa :. Snežni kanal (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Arosa :. Snežni kanal (ž)


Leave a Comment