SP: Tina izjemna tudi na smuku


Tina Maze [foto: GEPA]

Švedski Are je gostil drugo izmed treh preizkušenj za svetovni pokal. Po včerajšnji superkombinaciji in odličnem drugem mestu Tine Maze, je danes prišel na vrsto še smuk, na startu katerega je stalo 49 smučark. Pogoji za nastope na progi Olympia so bili dobri, saj je v Areju sijalo sonce, temperature pa so se gibale okoli ničle.

Prvi slovenski nastop smo videli pri startni številki 11, ko se je na progo podala Tina Maze. Pred njeno vožnjo je najboljši čas postavila Američanka Stacey Cook, ki je startala tretja po vrsti. Že med vožnjo naše smučarke je bilo jasno, da vodstvo Američanke ne bo zdržalo, saj je Tina svojo nalogo opravila vrhunsko, brez napak, čez celotno vožnjo povečevala prednost pred vodilno in v cilj prišla s kar 93 stotinkami boljšim časom.

Naslednje štiri tekmovalke so za našo smučarko zaostale, na kar so prišle na vrsto najbolje smukačice sezone. Švicarka Nadja kamer je svoj nastop končala v zaščitnih mrežah, Švedinja Anja Paerson je prav tako odstopila, Nemka Maria Riesch pa je za Tino zaostala osem stotink sekunde. Američanka Julia Mancuso je nato prišla na deseto mesto, njena rojakinja Lindsey Vonn, najboljša smučarka v najhitrejši disciplini v tej sezoni, pa je Tino le prehitela in sicer za 13 stotink.

Maruša Ferk, druga Slovenka na startu, je nastopila 30. po vrsti in med potjo naredila nekaj napak, a se do konca dobro borila in zasedla 23. mesto. Nove smukaške zmage se je tako veselila Lindsey Vonn, še en odličen dosežek je z drugim mestom uspel Tini, na stopničke pa je prišla še Maria Riesch. Tina za četrtim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala tako zaostaja le še točko, od tretjega mesta, ki ga zaseda Avstrijka Elisabeth Goergl, pa jo loči 63 točk.

Spektakularen in na prvi pogled izredno nevaren padec Kamerjev se je po sporočilu iz švicarske ekipe končal brez večjih posledic. Poleg pretresa možganov je Švicarka dobila tudi močnejši udarec v roko, zaradi česar so ji zdravniki namestili mavec.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Smuk (ž)


Leave a Comment