SP: Tina Maze 16. v Cortini


Lindsey Vonn [foto: GEPA]

Proga Olympia delle Tofane v italijanski Cortini d’Ampezzo je bila prizorišče boja za četrte superveleslalomske točke svetovnega pokala. Na startu je bilo 58 tekmovalk, med njimi tudi tri Slovenke. Maruša Ferk je nosila startno številko 3, Tina Maze 19, Tina Robnik pa 50.

Maruša je z nastopom začela dobro in zelo napadalno, a zaradi tega na približno polovici proge zašla iz idealne smeri in tako izgubila nekaj časa. Nadaljevala je solidno vendar ob prihodu čez ciljno črto prišla na tretje mesto, z več kot sekundo zaostanka za takrat vodilno Nemko Viktorio Rebensburg.

S startno številko 12 je nato zelo dobro smučala švedska veteranka Anja Paerson in nekaj časa ostala na mestu vodilne. Tina je v zgornjem delu smučala izjemno in imela 0.36 sekunde boljši čas od Švedinje, za tem pa sta žal sledili dve napaki, zaradi katerih je ob koncu vožnje zasedla 10. mesto.

Takoj za našo smučarko se je na progo podala Američanka Lindsey Vonn in bila v zgornjem delu proge nekaj stotink počasnejša od Tine, za tem pa je nadaljevala odlično in na koncu prevzela vodstvo s 43. stotinkami prednosti.

Na zmagovalni oder so tako prišle Lindsey Vonn, Anja Paerson in Avstrijka Anna Fenninger, Tina Maze je bila na koncu 16., Maruša 35., Tina Robnik pa svojega drugega nastopa na tekmah svetovnega pokala žal ni končala, saj je po prvem merjenju vmesnega časa odstopila.

Trener hitrih disciplin Gregor Šparovec je po tekmi opisal vožnji Tine Robnik in Maruše Ferk: “Tina se je narobe lotila dela proge, kjer so bili valovi, in na naslednja vrata prišla prepozno, zato je sledil odstop. Maruša ni dobro opravila z nekaterimi pastmi na progi, ni bila toliko pozorna na njih, tako da je dvakrat zašla s smeri in zaostanek je bil tukaj.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment