SP: Tina Maze ponovno na najvišji stopnički


Tina Maze [foto: GEPA]

Na zadnji slalomski preizkušnji je Tina Maze tekmicam spet pokazala zobe in zmagala. Na odru za zmagovalce sta se ji pridružili Avstrijka Marlies Schild in Slovakinja Veronika Zuzulova.
Švicarski Lenzerheide je danes le gostil ženski slalom za svetovni pokal. Superveleslalomski preizkušnji sta bili včeraj odpovedani, prav tako današnji moški veleslalom, saj vremenski pogoji izvedbo tekem niso dovoljevali. Danes je bilo na startu 29 tekmovalk, edina slovenska predstavnica pa je bila Tina Maze, ki je pred tekmo zasedala osmo mesto v slalomskem in tretje v skupnem seštevku.

Po progi Silvano Beltrameti se je prva podala Francozinja Nastasia Noens, ki pa je morala vodstvo takoj predati Marii Riesch iz Nemčije. S startno številko 3 je nato še boljšo vožnjo prikazala dobitnica malega kristalnega globusa v slalomu, Marlies Schild iz Avstrije, ki je na vodilnem mestu ostala vse do konca prvega teka.

Pri startni številki 15 smo videli še eno odlično vožnjo. Seveda je bila to naša Tina Maze, katere prvi vmesni čas je bil le 6 stotink slabši od vodilne tekmovalke. Na drugem je njen zaostanek znašal 23 stotink, ob prihodu čez ciljno črto pa je zaostajala 7 desetink, kar je pomenilo, da se je uvrstila na tretje mesto.

Drugi tek je postregel z razburljivim razpletom. Proga je bila zaradi vremenskih težav popolnoma enaka prvi. Tina je postavila šesti čas druge vožnje, a na koncu je to vseeno zadostovalo za zmago. Tine ni mogla premagati niti dobitnica slalomskega kristalnega globusa Marlies Schild, ki je prišla v cilj z le 5 stotink zaostanka. Največje presenečenje slalomske druge vožnje pa je bila zagotovo tretje uvrščena Veronika Zuzulova, ki je bila po prvi vožnji šele 13., v drugi pa odsmučala najhitreje in tako napredovala za kar 10 mest.

Njen trener Andrea Massi je po tekmi povedal: “Tina zaradi slabe startne številke imela slabe razmere že v prvem teku. Proga je bila mehka in posuta s kemikalijami, ampak je Tina ponovno odpeljala dve vrhunski vožnji in zmagala. Zdaj jo čaka kratek počitek pred žrebom startnih številk, jutri pa gremo na zadnjo tekmo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lenzerheide :. Slalom (ž)


Leave a Comment