SP: Tina Maze sedma v Lake Louisu


Maria Riesch [foto: GEPA]

V kanadskem Lake Louisu je prišla na vrsto še ena smukaška preizkušnja za ženske. Tako kot včeraj so Slovenijo zastopale Maruša Ferk, Tina Maze in Ana Kobal, ki so danes nosile štartne številke 24, 25 in 54. Ana, ki je včeraj prvič v karieri nastopila na tekmi svetovnega pokala, je tudi danes startala kot zadnja. Smuk je bil znova precej zahteven, podlaga je bila poledenela, vidljivost na progi pa boljša kot v preteklih dneh.

Smučarki, ki sta včeraj zasedli prvi dve mesti, sta danes ponovili uspeh. Znova je zmagala Nemka Maria Riesch, Američanka Lindsey Vonn pa je na drugem mestu za njo zaostala le desetinko sekunde. Na stopničkah se jima je tokrat pridružila Švicarka Dominique Gisin. Maruša je začela dobro in imela na drugem vmesnem času 60 stotink zaostanka za Nemko. V nadaljevanju pa je žal naredila napako, zaradi katere se je komajda obdržala na nogah in tako izgubila precej časa. Na koncu je zasedla 32. mesto. Tina je smučala zelo dobro in bila na vmesnih časih hitrejša, ob prihodu čez ciljno črto pa je postavila sedmi čas voženj. Na sedmem mestu se je obdržala do konca, kar je njen najboljši rezultat na tem prizorišču. Ana je bila na koncu 46.

Trener Gregor Šparovec je ocenil vožnji Ane in Maruše: “Ani se je nabralo vse skupaj. Vidi se, da je utrujena, toda ne fizično, ampak mentalno, tako da ni vse tako dobro delovalo. V cilj je prišla cela, dodobra spoznala progo in se kar nekaj naučila, toda treba bo še naprej veliko delati. Maruša je bila zadaj 60 stotink, toda imela je povem ponesrečen srednji del proge. Zdrs je posledica napake v zavoju in tam je vse skupaj izgubila. Če bi tam odpeljala normalno, bi se lahko nadejali podobnega rezultata kot včeraj.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Smuk (ž)


Izjava: Gregor Šparovec


Leave a Comment