SP: Tina Maze šesta v Semmeringu


Tina Maze [foto: GEPA]

Avstrijski Semmering je bil prizorišče zadnjega ženskega veleslaloma za svetovni pokal v tem koledarskem letu. Na startu proge Panorama je stalo 63 tekmovalk, pogoji za nastope pa so bili solidni. Slovenske barve so branile tri smučarke – Tina Maze, Ana Drev in Vanja Brodnik.

Tekmo je odprla Avstrijka Kathrin Zettel in progo presmučala s časom 1:05.07. Takoj za njo je odlično nastopila Francozinja Tessa Worley, prevzela vodstvo in na tem mestu ostala vse do konca prve vožnje. Najbolj se ji je približala prav Tina Maze, ki je z novo vrhunsko vožnjo prišla na drugo mesto, njen zaostanek za Francozinjo pa je znašal 18 stotink sekunde. Na tretje mesto je prišla Nemka Maria Riesch, ki je za vodilno zaostajala 49 stotink. Ana Drev je nastopila 36. po vrsti. V zgornjem delu proge je naredila napako, ki jo je stala nekaj časa, v nadaljevanju proge pa tega ni uspela nadoknaditi, tako da je ob prihodu čez ciljno črto zasedla 33. mesto in bila na koncu 46. Vanja Brodnik, ki je startala s številko 56, je na koncu zasedla 52. mesto.

Drugi tek je bil izredno zanimiv, saj so se uvrstitve tekmovalk dodobra premešale, čemur je pripomogla tudi proga, ki je bila že precej načeta. Kljub vsemu je prvo mesto uspela obraniti Francozinja Tessa Worley, ki je za 62 stotink ugnala drugo uvrščeno Mario Riesch iz Nemčije. Za mlado Francozinjo je bila to že tretja zaporedna zmaga na veleslalomih v letošnji sezoni. Najboljša je bila že v Aspnu in St. Moritzu. V svojo statistiko je vknjižila peto zmago na tekmah najvišjega ranga. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopila Kathrin Zettel. Tini druga vožnja ni uspela najbolje, saj je nekajkrat skrenila iz idealne smeri, kljub temu pa je smučala dovolj hitro, da je na koncu zasedla odlično šesto mesto in tako k svojemu imenu pripisala novih 40 točk za svetovni pokal.

Trener tehničnih disciplin Jernej Koblar je po tekmi spregovoril o nastopih Vanje in Ane: “Vanja je pri vhodu v strmino šla na bok, naredila kar veliko napako, a se pobrala in vseeno šla naprej. Po tej napaki je bilo težko pričakovati, da bi prišla med trideseterico. Vanja le dolgo časa ni smučala oziroma tekmovala, tako da je to zanjo neka izkušnja in tudi zelo dober trening. Mislim, da Ano kakšni pogoji še vedno presenetijo. V St. Moritzu je vozila super na treningih prav tako, danes pa je bila preveč previdna.


Rezultati: Svetovni pokal .: Semmering :. Veleslalom (ž)


Izjava: Jernej Koblar


Leave a Comment