SP: Tina Maze znova na stopničkah


Tina Maze, Maria Riesch, Elisabeth Goergl [foto: GEPA]

Svetovni pokal v alpskem smučanju se po svetovnem prvenstvu nadaljuje v Švedskem Äreju. Danes je bila na sporedu ženska superkombinacija, kjer je po odličnih predstavah v superveleslalomu in slalomu zmago zasluženo slavila Nemka Maria Riesch. Srebro je osvojila naša Tina Maze, bron pa je tokrat šel Avstrijki Elisabeth Goergl.

Na startu je bilo danes 46 tekmovalk, predstavnic dvanajstih držav. Slovenijo sta zastopali Tina Maze in Maruša Ferk (16. mesto), ki sta tudi danes pokazali dobri predstavi. Maruša je v superveleslalomu startala 15. in prišla v cilj na 8. mesto s točno 2 sekundama zaostanka za takrat vodilno Američanko Julio Mancuso. Po nastopu največjih favoritinj za zmago na današnji preizkušnji, je Američanka Lindsey Vonn ostala v vodstvu tudi po nastopu naše Tine Maze, ki je z nekaj manj kot osmimi desetinkami sekunde zaostanka končala prvi tek na osmem mestu in tekmicam napovedala silovit boj v slalomskem delu super kombinacije. Napad na najvišja mesta je zmagovalka današnje superkombinacije nakazala že v prvi vožnji, ko je z le 16 stotink zaostanka dihala za ovratnik vodilni po prvi vožnji.

Drugo vožnjo je postavil Tinin trener, Italijan Livio Magoni. Dobra snežna podlaga in sončne vremenske razmere so poskrbele za odlične pogoje na tekmi. Maruša je šla na progo četrta in skušala čim bolje izkoristiti dobro startno številko. Na progo se je podala odločno in napadalno in v cilj prismučala z veliko prednostjo 1,31 sekunde pred Švicarko Fabienne Suter, kar ji je omogočilo, da je v drugem teku na koncu pridobila 10 mest. Z vodilnega mesta po dveh vožnjah jo je zrinila že naslednja nastopajoča Marion Pellissier (FRA), ki je svoje vodstvo obdržala vse do nastopa Elene Curtoni (ITA).

Tina Maze je ponovno dokazala, da sodi v vrh svetovnega smučanja. Na progo se je, zaradi odpovedi nastopa treh tekmovalk v trideseterici, podala kot dvajseta z 59-timi stotinkami prednosti pred vodilno po dveh vožnjah, Michaelo Kirchgasser. Po agresivnem startu, je po prvem vmesnem času še povečala svoj naskok in po odlično odpeljanem spodnjem delu prevzela vodstvo s sedmimi desetinkami prednosti in dosegla tudi zmagovalni čas slalomske vožnje.

Glavni tekmici za skupno zmago v svetovnem pokalu, Američanka Lindsey Vonn (6. mesto) in Nemka Maria Riesch, sta z današnjima predstavama še utrdili svoji vodilni mesti v skupnem seštevku, Tina pa se je prebila eno mesto višje in je sedaj 6., le 11 točk za Julio Mancuso.

Svetovni pokal se v Äreju nadaljuje že jutri, ko se bodo smučarke borile za smukaška odličja, med njimi tudi Tina in Maruša, ki sta v preteklih dneh na treningih dosegale odlične čase.


Rezultati: Svetovni pokal .: Are :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment