SP: V Kvitfjellu do točk trije smukači


Beat Feuz [foto: GEPA]

Ob 11.30 se je v norveškem Kvitfjellu začel moški smuk za svetovni pokal. To je bila prva izmed treh preizkušenj na tem prizorišču, saj bodo jutri smučarji nastopili še na enem smuku, v nedeljo pa pride na vrsto superveleslalom. 3035 metrov dolga proga Olympiabakken je tekmovalcem nudila dobre pogoje za nastope, na startu pa je tokrat stalo 57 tekmovalcev.

Prvi slovenski nastop smo videli pri startni številki 11, ki jo je nosil Andrej Šporn. Po desetih nastopih je prvo mesto zasedal Švicar Beat Feuz, naš smučar pa je njegovemu času v zgornjem delu proge dobro konkuriral, a potem malo popustil in v cilj prišel s šestim časom. Kmalu za tem smo videli še drugega slovenskega smučarja in sicer Andreja Jerman s številko 13. Svojo nalogo je opravil bolje, brez večjih napak in na progi prebil točno minuto in 48 sekund, kar ga je popeljalo na peto mesto.

Najboljši smukači sezone so v nadaljevanju nastopili ob nekoliko slabši vidljivosti in zaostali za vodilnim Feuzom in drugouvrščenim Kanadčanom Erikom Gauyem. Še najbolj se jima je približal Avstrijec Michael Walchhofer in z enajstimi stotinkami zaostanka za Švicarjem na koncu zasedel tretje mesto.

Na startu pa smo imeli še tri predstavnike. Rok Perko, ki je startal 39. po vrsti, je na koncu zasedel 22. mesto in tako prišel do novih točk, Gašper Markič in Boštjan Kline, ki sta nosila številki 50 in 51., pa sta postavila 45. oziroma 39. čas voženj. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil tako Jerman, ki je zasedel zelo dobro deveto mesto, Šporn pa je bil ob zaključku preizkušnje dvanajsti.

Sigurno moram biti z devetim mestom zadovoljen. Konec koncev je to moja druga najboljša uvrstitev v Kvitfjellu, oziroma izenačitev druge najboljše. Po tem, kako se je odvijala ta sezona, je ta rezultat več kot dobrodošel, tako da sem zadovoljen,” je po tekmi dejal Jerman.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kvitfjell :. Smuk (m)
Izjava: Andrej Jerman (.mp3)


Leave a Comment