SP: Valenčič enajsti v Zagrebu


Mitja Valenčič [foto: GEPA]

Zagrebško Sljeme je danes gostilo moški slalom za svetovni pokal. Prvi tekmovalec se je na progo Crveni Spust podal ob 14.45, sledilo pa mu je še 80 tekmovalcev. Pogoji za nastope so bili precej boljši kot v torek, ko je ženske na progi spremljala gosta megla.

S prvo vožnjo je najbolje opravil Italijan Giuliano Razzoli, ki je iz prvega mesta izrinil domačina Ivica Kostelića. Slednji je imel 22 stotink sekunde zaostanka, dvakrat toliko pa je za vodilnim na tretjem mestu zaostajal Avstrijec Benjamin Raich. Razlike med tekmovalci niso bile velike, saj je deseto uvrščeni, Marcel Hirscher iz Avstrije, za najboljšim zaostajal 0.89 sekunde.

Zelo dobro se je odrezal tudi Mitja Valenčič, ki je startal 18. po vrsti. S celotno progo je opravil brez večjih napak in ob prihodu čez ciljno črto zasedel 11. mesto, za tem pa sta ga prehitela samo še dva tekmovalca. Njegov zaostanek za Razzolijem je znašal 1.21 sekunde.

Napadalno, a z nekaj napakami, je nastopil Matic Skube, s startno številko 37. V iztek je prišel s 24. časom, kar je bilo na koncu dovolj za finalno vožnjo, saj je po “prvem polčasu” zasedel 27. mesto. Bernard Vajdič in Mitja Dragšič, ki sta startala s številkama 61 in 62, sta na koncu zasedla 45. oz 58. mesto.

Skube je v drugo tako nastopil četrti po vrsti in znova smučal napadalno, a je zaradi nekaterih napak prišel na takrat zadnje mesto. Precej bolje je šlo Valenčiču, ki je dobro smučal predvsem v srednjem delu proge, na zadnji strmini pa je izgubil nekaj časa in tako ob koncu nastopa zasedel tretje mesto. Skube je bil na koncu 27., s čimer je drugič v karieri prišel do točk svetovnega pokala, Valenčič pa si je z 11. mestom priboril dobro popotnico za prihajajoče januarske slalome.

Ob zaključku tekme v Zagrebu smo spremljali zanimiv razplet. Do zmage je prišel Šved Andre Myhrer, z drugim mestom je navijače navdušil Kostelić, iz tridesetega mesta po prvi vožnji pa se je na stopničke povzpel Šved Mattias Hargin, ki je imel na drugi progi daleč najboljši čas.

Z Mitjo sem zadovoljen in mislim, da je to odličen rezultat, navkljub dvema napakama, ki jih je naredil. Realnost je pač taka, dve napaki sta bili in to je treba vzeti v zakup. Matic je v drugem teku smučal na siguren rezultat, za vrhunskega pa je treba odpeljati dve zelo dobri vožnji, saj v slalomu in veleslalomu šteje samo to,” je po tekmi menil glavni trener za tehnične discipline Pavli Čebulj, Mitja Valenčič pa je nato dejal: “Sem zelo zadovoljen, nekaj takega sem si želel pred to tekmo, podoben rezultat, da mi malo povrne samozavest. V tekmo sem šel zelo napadalno, v obeh vožnjah sem ogromno riskiral in poskušal sem narediti vse najbolje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zagreb :. Slalom (m)


Leave a Comment