SP: Vojna stotink Tessi Worley


Tessa Worley [foto: Klemen Zibelnik]

Ženske so s tekmami svetovnega pokala nadaljevale v Aspnu v ZDA. Na sporedu je bil drugi veleslalom sezone, zmago iz Soeldna pa je branila Viktoria Rebensburg. Nemka v prvo ni dovolila presenečenja in je s progo opravila najhitreje. Njena prednost pred zasledovalkami je bila izredno majhna, saj je drugouvrščena domačinka Julia Mancuso zaostajala tri, tretjeuvrščena Finka Tanja Poutiainen pa sedem stotink. Manj kot sekundo pa je zaostajalo kar 14 smučark, med njimi tudi Tina Maze, ki je zasedala sedmo mesto.

V drugo je na zahtevni progi Lower Ruthie prva resneje napadla Margret Altacher. 24-letna Avstrijka je iz 28. mesta napredovala na končno 12. in v svojo statistiko vknjižila uspeh kariere. Od nje je bila slabša tudi Tina Maze, ki je v drugo naredila preveč napak. Posledica tega je bilo zdrs po lestvici na 14. mesto.

Na vrhu pa se je v igri stotink sreča nasmehnila Tessi Worley (8. mesto po prvi vožnji). Francozinja je pri rosnih 21-letih tretjič slavila na tekmi svetovnega pokala, drugič v Aspnu. Drugo mesto je z vsega stotinko sekunde zaostanka osvojila Rebensburgova, tretja pa je bila s stotinko večjim zaostankom Avstrijka Kathrin Hoelzl (15.)

Preostali dve naši predstavnici sta bili prepočasni za finalni nastop. Ana Drev je zasedla 32. mesto, Maruša Ferk pa je bila na koncu 44.

Trener Jernej Koblar je bil po tekmi delno zadovoljen z vožnjo Drevove: “Mislim, da je Ana imela kar dobro vožnjo. Nenehno opozarjam na to, da nam manjka konstantnost. Ko se pride iz “ceste”, se pravi na mestu slalomskega starta, je naslednjih šest vrat treba biti zelo odločen. Vzela je nekoliko napačno smer in to je skupaj naneslo več kot trinajst stotink. Vseeno mislim, da smo na pravi poti in da bomo prišli tja, kamor smo si zadali.

Več je pričakoval tudi trener Mazejeve Andrea Massi, ki pa je nekoliko slabšo drugo vožnjo pripisal sebi: “Verjetno gre za mojo napako. Problemi so bili pri vhodu v “cesto” in tudi na sami “cesti”. Prišlo je do nesporazuma, saj me ni razumela kaj mora narediti, tako da se je to poznalo na celi vožnji.

V nedeljo je na sporedu slalomska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Aspen :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment