SP: Vonnovi 37 zmaga v karieri


Anja Paerson, Lindsey Vonn in Anna Fenninger [foto: GEPA]

Četrti ženski smuk sezone je bil na sporedu v avstrijskem Zauchenseeju. Smučarke so nastopale na 3005 metrov dolgi progi Kaelberloch, na kateri je bilo postavljenih 42 vrat. Med 52. tekmovalkami na startu sta bili tudi dve slovenski predstavnici. Tina Maze se je na progo podala 28. po vrsti, Maruša Ferk pa je startala takoj za njo.

S startno številko 8 je svojo nalogo zelo dobro opravila domačinka Anna Fenninger, ki je v vodstvu ostala vse do nastopa Švedinje Anje Paerson, ki je nosila številko 17. Čas švedske veteranke je bil za 55 stotink boljši od Fenningerjeve, a ne dovolj dober za Lindsey Vonn iz ZDA. Američanka je prevzela vodstvo s 43 stotinkami prednosti, na najvišjem mestu ostala vse do konca tekme in se tako veselila druge smukaške zmage v tej sezoni. Poleg bogate denarne nagrade in 37 zmage v karieri je 26-letna tekmovalka znižala tudi zaostanek za vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemko Mario Riesch (danes četrta) na 136 točk

Tina in Maruša sta smučali dobro, a ne dovolj hitro, da bi posegli po najvišjih mestih. Obe sta čez celotno progo za vodilno Američanko zaostajali dobro sekundo in pol, vožnji celo izboljšali med tretjim in četrtim merjenjem časa na koncu pa zaostali dve sekundi in pol. Tina je na koncu zasedla 24. mesto, Maruša, ki ji za svojo kolegico zaostala stotinko sekunde, pa je bila 25.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zauchensee :. Smuk (ž)


Leave a Comment