SP: Zadnji smuk dobila Julia Mancuso, Tina Maze sedma


Julia Mancuso [foto: Klemen Zibelnik]

Zadnji smuk sezone svetovnega pokala alpskih smučark v Lenzerheidu je dobila Američanka Julia Mancuso. Druga je bila domačinka Lara Gut, tretje mesto pa je osvojila Avstrijka Elisabeth Goergl.

Kar nekaj časa je bila v vodstvu mlada Norvežanka Lotte Smiseth Sejersted, ki se je na progo podala kot peta in s končnim petim mesto zabeležila daleč najboljši rezultat kariere. Prva jo je prehitela domačinka Lara Gut, ki je v cilj prišla s prednostjo več kot sedem desetink sekunde in ostala v vodilni poziciji tudi po nastopu Marie Riesch, ki je s slabo predstavo v spodnjem delu za Laro na koncu zaostala kar za 2.38 sekund in prišla na dvanajsto mesto.

Lindsey Vonn je današnjo preizkušnjo končala na četrtem mestu in s tem ponovno prevzela mesto vodilne v skupnem seštevku. Zmagovalni čas je kot predzadnja nastopajoča postavila Julia Mancuso, ki je z več kot osem desetink sekunde z lahkoto ugnala vso konkurenco.

Kot edina slovenska predstavnica, si je Tina Maze od današnje finalne smukaške preizkušnje obetala veliko, saj je bila na zadnji dveh uradnih treningih daleč najhitrejša. Vendar pa je tudi v ženski konkurenci končnim uvrstitvam botrovala slabša vidljivost zaradi difuzne svetlobe in tako se je Tina s startno številko 20 in zaostankom 1,22 sekunde uvrstila na trenutno peto mesto, končala pa na zelo dobrem sedmem mestu.

Najboljše smučarke hitrih disciplin se bodo spet pomerile jutri, ko je na sporedu finalna preizkušnja v superveleslalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lenzerheide :. Smuk (ž)


Leave a Comment