SP: Žan Košir šesti v Yongpyongu


Žan Košir [foto: Oliver Klaus / FIS]

Danes se je v Yongpyongu v Koreji odvila tekma deskarjev v paralelnem slalomu. Po odpovedi torkovega borderkrosa je organizator pripravil vrhunsko tekmo v mestu, ki kandidira za Zimske olimpijske igre leta 2018. Slovenska reprezentanca se je tekme za svetovni pokal udeležila v okrjeni zasedbi. Rok Flander je bil odsoten zaradi poškodbe, Izidor Šušteršič pa se tekme ni mogel udeležiti zaradi drugih težav.

V izločilne boje so se uvrstili trije slovenski tekmovalci, ki so po kvalifikacijah zasedli: tretje mesto Žan Košir, deveto mesto Rok Marguč in 16. mesto Jernej Demšar. V osmini finala sta izpadla Rok Marguč, ki je imel zaradi zdravstvenih težav (bruhanje med tekmo) precej težek dan in je izgubil dvoboj za pičlih 0,18 sekunde proti Rolandu Fischnalerju (ITA) in prav tako Jernej Demšar proti kasnejšemu končnemu zmagovalcu Benjaminu Karlu (AVT). V četrtfinale se je tako uvrstil samo Žan Košir, kjer pa je dobil za nasprotnika danes zelo razpoloženega Siegfrieda Grabnerja (AVT), ki mu je preprečil uvrstitev v boje za medalje.

Tako so na koncu slovenski tekmovalci zasedli: šesto mesto Žan Košir, enajsto mesto Rok Marguč in 16. mesto Jernej Demšar. V izločilne boje nista uspela uvrstiti Jure Hafner, ki je bil po kvalifikacija uvrščen na 19. mesto, kakor tudi ne Gloria Kotnik, ki je bila 21.

Del slovenske ekipe se iz Koreje odpravlja na promocijsko tekmo na Japonsko, del pa se vrača na priprave, ki bodo potekale na Rogli. Naslednja tekma v disciplini paralelni veleslalom je na sporedu 20. februarja v kanadskem mestu Stoneham.


Rezultati: Svetovni pokal .: Yongpyong :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Yongpyong :. Paralelni veleslalom (ž)


Leave a Comment