SP: Zmaga Marlies Schild


Marlies Schild [foto: GEPA]

Zadnja tekma svetovnega pokala v letošnjem koledarskem letu je bila na sporedu v avstrijskem Semmeringu, kjer so se ženske za nove točke borile na slalomu. Preizkušnja se je začela ob 15. uri, okoli proge Panorama pa so bili že takrat prižgani reflektorji. Na startu je stalo 73 smučark, od tega tudi tri Slovenke – Tina Maze s startno številko 10, Ana Drev s številko 57 in Vanja Brodnik s številko 67.

S prvo postavitvijo, ki je mnogim smučarkam povzročala preglavice, je najbolje opravila Avstrijka Marlies Schild, ki je najbližjo zasledovalko, Francozinjo Nastasio Noens, ugnala za kar 1.20 sekunde. Tina je naredila nekaj napak in po koncu prvega teka zasedala 20 mesto, kar pa je bilo solidno izhodišče za napad v drugi vožnji. Ana in Vanja sta svoja nastopa končali po prvi vožnji, saj sta zasedli 51. oziroma 55. mesto.

Tina Maze je v drugo smučala solidno preko dveh tretjin proge, potem pa žal naredila napako in odstopila. Na koncu je vodstvo uspela obraniti Marlies Schild iz Avstrije, Nemka Maria Riesch je za njo zaostala 32 stotink sekunde, njena rojakinja Christina Geiger pa je bila še dve desetinki počasnejša.

Trener tehničnih disciplin Jernej Koblar je po tekmi dejal: “Proga je tudi ob teh številkah zdržala dobro. Kot sem že rekel, nam manjka še kakšen dan tekmovanja. Ana smuča v redu, toda ne čez celotno progo, saj je naredila nekaj napak. Za Vanjo sem mislil, da bo hitreje prišla v tekmovalni ritem, toda izgleda, da bo potrebovala nekaj več časa. Danes je smučala preveč previdno.


Rezultati: Svetovni pokal .: Semmering :. Slalom (ž)


Leave a Comment