SP: Zmaga Tine Maze v Trbižu


Lindsey Vonn, Tina Maze in Maria Riesch [foto: GEPA]

Italijanski Trbiž je gostil novo tekmo svetovnega pokala za ženske. Na sporedu je bila superkombinacija, sestavljena iz smuka in slaloma, ki je potekala po progi Di Prampero. Na startu je bilo 50 tekmovalk iz 15. držav, med njimi tudi tri Slovenke – Maruša Ferk, Tina Maze in Ana Kobal.

Po smukaškem delu preizkušnje je prvo mesto zasedala Američanka Lindsey Vonn, sledili pa sta ji Nemka Maria Riesch, ki je na progi prebila 0.42 sekunde dlje in Švedinja Anja Paerson, ki je zaostajala 0.51 sekunde. Odlično se je odrezala tudi Tina Maze, ki je na petem mestu zaostajala 0,79 sekunde. Dobro vožnjo je prikazala tudi Maruša Ferk, ki pa je po lestvici zdrsnila do 34. mesta, saj so jo prehitele tekmovalke za njo, ki so smučale ob nekoliko boljših pogojih. Tretja Slovenka na startu, Ana Kobal, je po smuku zasedala 42. mesto.

Preizkušnja se je ponovno razpletla po pričakovanjih Tine Maze, ki je v zadnjih tednih v neverjetni formi. Pred njenim nastopom je prvo mesto zasedala Avstrijka Elisabeth Goergl, ki je s slalomom opravila zelo dobro. Toda Tina je smučala še bolje in največjo tekmico za bron v skupnem seštevku točk prehitela za kar 1,74 sekunde. Vse smučarke, ki so startale za našo – Anja Paerson, Maria Riesch in Lindsey Vonn – so nato ob prihodu v cilj zasedle drugo mesto, kar je pomenilo, da se je Tina lahko veselila desete zmage na tekmah svetovnega pokala.
Tina se je s tem nastopom povzpela na tretje mesto v skupnem seštevku, njena prednost pred Avstrijko Elisabeth Goergl pa znaša 14 točk. Za najboljšimi po smuku smo spremljali še dva slovenska nastopa. Maruša Ferk je s progo opravila dobro ter ob koncu nastopa zasedla 15. mesto, potem pa zdrsnila na 17. Ana Kobal je postavila 34. čas voženj.

S tisto napako, ki sem jo naredila na startu smuka sigurno nisem bila zadovoljna, a kljub temu sem bila četrta, se pravi zelo visoko in zaostanek ni bil velik. V slalomu sem morala napasti na vso moč in zdaj sem si lahko nadela zlato lasuljo, ki so mi jo podarili navijači in počutim se odlično,” je po tekmi dejala naša šampionka, ki je v seštevku superkombinacijskih točk zasedla odlično drugo mesto. Mali kristalni globus je osvojila Lindsey Vonn.


Rezultati: Svetovni pokal .: Trbiž :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment