SP: V Flachau slavili Poutiainenova in Rieschova


Tanja Poutiainen, Maria Riesch in Nastasia Noens [foto: GEPA]

Flachau v Avstriji je gostil šesti slalom sezone za ženske. Nove točke svetovnega pokala je lovilo 79 tekmovalk, med njimi tudi Tina Maze s startno številko 15., Maruša Ferk s številko 32. in Katarina Lavtar s številko 74. Prvi tek se je začel ob 17.30 ob soju reflektorjev, tako da so imele smučarke odlične pogoje za nastope.

S startno številko 2 je odlično nastopila Finka Tanja Poutiainen, ki je v vodstvu ostala vse do konca prvega teka. Najbolj se ji je približala Francozinja Nastasia Noens, ki je zaostala 21 stotink sekunde, tretje mesto pa je zasedala Nemka Maria Riesch z 41 stotinkami zaostanka. Razlike med drugimi smučarkami na lestvici so bile za tem precej velike, zmagovalka štirih letošnjih slalomov domačinka Marlies Schild pa je z 1.40 sekunde zaostanka zasedala zanjo skromno 11. mesto.

Tini se nastop žal ni posrečil, saj je vožnjo končala po dobrih deseti sekundah, Maruša pa je smučala zanesljivo, a z nekaj napakami in tako ob prihodu čez ciljno črto zasedla 24. mesto. 3.35 sekunde zaostanka za vodilno Finko je bilo le dve stotinki preveč za nastop v finalni vožnji, tako da je bila Maruša na koncu 31. Katarina je na 35. mestu za finalom prav tako zaostala zelo malo. Njena vožnja je bila žal 18 stotink prepočasna. Novo priložnost bodo imele naše smučarke v soboto na veleslalomski preizkušnji Zlate Lisice.

Drugi tek je postregel z zanimiv dogajanje. Prijetno je presenetila 26-letna Marina Nigg iz Liechtensteina, ki je z 11. mestom prišla do rezultata kariere. Povsem poraženi prizorišče zapuščajo domačini, saj se je po odstopu Schildove uvrstila le Kathrin Zettel. Zasedla je nehvaležno četrto mesto. Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra sta tokrat stopili kar dve smučarki in sicer Tanja Poutiainen in Maria Riesch. Slednja je prevzela tudi vodstvo v slalomskem seštevku svetovnega pokala. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopila Nastasia Noens. Francozinja se je tako prvič v karieri zavihtela med najboljše tri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Flachau :. Slalom (ž)


Leave a Comment