Špela Rogelj na stopničkah v Hinzenbachu

Špela Rogelj je na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v avstrijskem Hinzenbachu stopila na zmagovalni oder. V prvi seriji si je s skokom 88,0 m tretjo pozicijo delila z Američanko Nito Englund. Slednja je nato v finalu nazadovala, naša junakinja pa je ohranila mirno kri in s 87,5 m obranila tretje mesto. ″Z današnjo tekmo sem vsekakor zadovoljna, predvsem po včerajšnji smili. Vesela sem, saj so bili skoraj vsi moji navijači ob skakalnici. Lepa tekma. Skakalnica nam leži ali pa ne leži. Je težka, potrebno se je hitro prilagoditi. Kot kaže nam to hitro uspe in nizamo same dobre rezultate v Hinzenbachu,″ je po tekmi dejala Špela.


Špela Rogelj [foto: GEPA]

Zmage se je razveselila Nemka Carina Vogtom (92,0; 90,0), ki je bila boljša od domačinke Daniela Iraschko-Stolz (90,5; 92,5).

Do točk sta tokrat prišli le še dve Slovenki. Maja Vtič (87,0; 85,0) je bila 11., Eva Logar (81,0; 84,0) pa je bila 30. Zaradi neustreznega dresa je bila diskvalificirana Katja Požun.

V zadnjih 14 dneh so se nam izmikale stopničke, danes pa smo spet na njih. Špela je pokazala, da jo včeraj ni vrglo iz tira. Danes smo ostali brez Urše, ki je odšla na mladinsko svetovno prvenstvo. Maja ni bila tako sveža kot včeraj, a je 11. mesto lep uspeh. Vem, da je sposobna biti višje in tudi bo. Eva pa je nastopila slabše in ni bila podobna včerajšnjemu drugemu skoku. Splošna ocena je odlična, saj smo bili na stopničkah,″ je razmišljal glavni trener Sten Baloh.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v romunskem Rasnovu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinzenbach
Izjava: Špela Rogelj (.mp3)
Izjava: Sten Baloh (.mp3)


Leave a Comment