Šporn do šestega mesta na smuku


Erik Guay [foto: GEPA]

Danes so se moški borili za naslov svetovnega prvaka v smuku. Proga Kandahar 2 v Garmisch-Partenkirchnu je bila danes mehka, saj so se temperature dvignile na kar 9 stopinj nad ničlo. 54 tekmovalcev je tokrat moralo presmučati 3300 metrov proge, na kateri je bilo postavljenih 44 vrat. Na startu smo imeli tudi štiri slovenske predstavnike.

Rok Perko, ki je startal s številko 2, je svojo nalogo opravil solidno in Francoza Yannicka Bertranda ugnal za 1.16 sekunde, a je moral kmalu prepustiti vodstvo Kanadčanu Benjaminu Thomsenu. Smučarji so se za tem na prvem mestu nekajkrat zamenjali, na kar je s številko 8 svoj nastop začel Andrej Jerman. Na poti je naredil nekaj napak in čez ciljno črto prišel s tretjim najboljšim časom.

Takoj za našim smučarjem se je na Kandahar podal Italijan Christof Innerhofer, superveleslalomski prvak, in prehitel takrat vodilnega Ambrosija Hoffmana iz Švice za več kot sekundo. Toda italijansko vodstvo ni trajalo dolgo, saj je Kanadčan Erik Guay smučal še bolje in Innerhoferja ugnal za 76 stotink. 12 po vrsti je nato startal Andrej Šporn, se čez celotno progo boril odlično in prišel na tretje mesto.

Najboljši smukaš sezone, Švicar Didier Cuche, je danes nosil številko 18. S progo je opravil odlično, vendar ne dovolj dobro za prvo mesto, kar je pomenilo, da je Guay prišel do naslova prvaka. Cuche je tako osvojil srebro, Innerhofer pa bron. Na startu pa je bil še en Slovenec in sicer Gašper Markič. Med vožnjo je naredil nekaj napak in tako ob koncu nastopa zasedel zadnje mesto.

Markič je bil na koncu 30., Perko 19., Jerman pa 17. Šesti najboljši čas je pripadal Špornu, kar je njegova najboljša uvrstitev na Svetovnih prvenstvih.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Garmisch – Partenkirchen :. Smuk (m)


Leave a Comment