Športnica in športnik leta še enkrat Tina Maze in Peter Prevc

Športni novinarji so v Cankarjevem domu okronali najboljšo slovensko športnico, športnika in ekipo leta 2014. Drugič zapored je naziv najboljše športnice prejela alpska smučarka Tine Maze, ki je novinarje prepričala skupno že petič. Novinarji pri podelitvi nagrade Tini verjetno niso imeli težkega dela, saj je poleg tega, da je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila četrto mesto in šestkrat stopila na zmagovalni oder, seveda tudi osvojila dve zlati medalji na Olimpijskih igrah v Sočiju.


Peter Prevc [foto: GEPA]

Za najboljšega športnika je bil prav tako drugič zapored razglašen smučarski skakalec Peter Prevc, ki je novinarje prepričal z drugim mestom v seštevku svetovnega pokala, enajstimi vzponi na zmagovalni oder, bronom na svetovnem prvenstvu v poletih v Harrachovu in seveda s srebrnim in bronastim olimpijskim odličjem.


Tina Maze [foto: GEPA]

Prav nastopi na Olimpijskih igrah pa so prinesli naziv najboljše ekipe Slovenije ″risom″. Naši hokejisti so pod vodstvom selektorja Matjaža Kopitarja po bojih s svetovnimi velesilami navdušili vse, ki so kadarkoli videli plošček na ledu in osvojili izjemno sedmo mesto.

Leave a Comment