Številna državna prvenstva v Planici

V lepem sončnem vremenu je v nedeljo v Planici SSK Costella Ilirija organiziral številna tekmovanja za državne naslove v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji.

Med dečki do 12 let je kraljeval Mark Hafner, drugi je bil Karlo Vodušek, tretji pa Dan Belhar. Rok Oblak je bil najboljši med dečki do 13 let, kjer sta mu sledila Damjan Suzič in Mitja Arh. V kategoriji deklic do 13 let bila nepremagljiva Katra Koman, drugo mesto je pripadlo Kaji Urbanija Čož, tretje pa Maji Drinovec. Na ekipni tekmi dečkov do 13 let so zlato medaljo pobrali člani SSK Ljubno BTC (Karlo Vodušek, Marsel Lihteneger, Filip Vranc, Jernej Presečnik), ki so bili boljši od NSK Tržič – FMG (Juš Sušnik, Kristjan Jekovec, Nace Koselj, Dan Belhar) in SSK Costella Ilirija (Timotej Jeglič, Pia Mazi, Boštjan Baras, Damjan Suzič).


[foto: GEPA]

Timi Zajc je bil nepremagljiv med dečki do 14 let, za njim sta se uvrstila Benjamin Podobnik in Ožbej Jelen. V leto starejši kategoriji je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopil Aljaž Osterc, sledila sta Kristjan Lesnik in Domen Prevc. Na startu deklic do 15 let so bile tri tekmovalke, vrstni red pa je bil sledeč. Državna prvakinja je postala Anita Seretinek, druga je bila Maja Gradišar, tretja pa Nika Križnar. Na ekipni tekmi dečkov do 15 let je v konkurenci 13 ekip slavila prva ekipa Triglava (Kristjan Lesnik, Domen Prevc, Martin Iglič, Jaka Kotnik), drugi so bili skakalci iz Velenja (Denis Pikelj, Ožbej Jelen, Vid Vrhovnik, Aljaž Osterc), tretji pa člani druge ekipe Triglava (Nik Rebolj, David Korošec, Nejc Toporiš, Jošt Sušnik).

Med nordijskimi kombinatorci je v kategoriji dečkov do 15 let slavil Vid Vrhovnik, ki se je na tekaški del podal kot četrti. Drugi je bil vodilni po skakalnem delu Aljaž Osterc, tretji pa Žan Trpin, ki je po skokih zasedal le 30. mesto.


Rezultati: Dečki do 15 let
Rezultati: Dečki do 15 let – ekipno
Rezultati: Deklice do 15 let
Rezultati: Dečki do 14 let
Rezultati: Dečki do 13 let
Rezultati: Dečki do 13 let – ekipno
Rezultati: Deklice do 13 let
Rezultati: Dečki do 12 let


Rezultati: Dečki do 15 let – kombinacija


Leave a Comment