Štiri Slovenke med petnajsterico

Tudi danes se je ženski svetovni pokal nadaljeval v nemškem Hinterzartnu, kjer sta vsaj na prvih dveh mestih razpredelnice krasili enaki imeni kot dan prej. Včerajšnja zmagovalka Sarah Hendrickson je tokrat morala priznati premoč Japonki Sari Takanashi. Tretjega mesta se je razveselila Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger, ki je sicer po prvi seriji celo vodila z najboljšo daljavo 103 m. Za njo se je zgolj za štiri desetinke uvrstila Hendricksonova, sledila jima je Takanashijeva s 98 m. 16-letna Japonka je v drugi seriji nadoknadila zaostanek za prvouvrščeno z najdaljšim skokom 105,5 m. To je njena četrta zmaga sezone.


Najboljše tri [foto: FIS]

Slovenke ekipno zopet solidne

V deseterico sta se uvrstili dve Slovenki. Špela Rogelj je končala na 7. mestu (97,0; 97,0), mesto za njo pa Katja Požun (97,0; 96,0). Petnajsterice sta se veselili še Urša Bogataj na 13. mestu (91,5; 94,5) in Maja Vtič na 14. mestu (96,0; 90,5). Točke svetovnega pokala sta osvojili še Anja Tepeš, ki je obdržala mesto po prvi seriji, bila je 17. (93,5; 89,5; 17) in Eva Logar (92,0; 82,2; 26), ki je zasedlo 22. mesto.

Z delom nadaljujemo kot smo do sedaj, dejstvo je, da je bilo za današnji top rezultat potrebno nekaj športne sreče. So stvari, ki jih bomo morali še popraviti. V letni fazi še nismo izoblikovani,” je komentiral glavni trener Matjaž Triplat in dodal, da gre “sedaj del ekipe na mladinko svetovno prvenstvo, drugi del pa se bo posvetil tehničnim enotam treninga.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinterzarten :. Uradni rezultati


Leave a Comment