Štirje slovenski skakalci med točkami v Garmisch-Partenkirchnu


Gregor Schlierenzauer je moral drugič zapored priznati premoč Andersu Jacobsnu [foto: GEPA]

Anders Jacobsen je po zmagi v Oberstdorfu slavil tudi na drugi tekmi novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu. Norvežan je po prvi seriji zasedal le deveto mesto, a je v finalni seriji s skokom 143,0 metrov deklasiral konkurenco. Tako je še povečal vodstvo v skupnem seštevku turneje. Drugo mesto je pred številnimi nemškimi navdušenci smučarskih skokov pripadlo Avstrijcu Gregorju Schlierenzauerju, kateri je vodil “po prvem polčasu”. Na tretje mesto pa se je iz petega po prvi seriji povzpel še en Norvežan Anders Bardal.

Slovenski skakalci so znova ekipno nastopilo odlično, saj so se štirje uvrstili med dobitnike točke. Najvišje je končal Jaka Hvala, ki je v prvi seriji izločil Švicarja Gregorja Deschwandna. 19-letnik je tekmo končal na 8. mesto, potem ko je po prvi seriji držal četrto pozicijo. “Z današnjo uvrstitvijo in skokoma sem zadovoljen. Prvi je bil zelo lep, čeprav bi se še dalo poizkati rezerve v obeh skokih. Sem zadovoljen, da lahko tudi s takimi skoki posežem med deseterico. Rezultat je vsekakor vrhunski,” je po tekmi razmišljal Hvala. Z novo vrhunsko uvrstitvijo se je znova uvrstil med najboljšo deseterico svetovnega pokala in bo tako oproščen četrtkovega kvalifikacijskega skoka v avstrijskem Innsbrucka. “Dobro je, da sem uvrščen na tekmo, čeprav na turneji to ne pride tako do izraza. Tu si že v kvalifikacijah izboriš tekmeca za prvo serijo na tekmi. Tako bom že v kvalifikacijah v Innsbrucku poskusil narediti čim boljši skok,” je še dejal Jaka, ki v Innsbrucku na tekmah še ni nastopal, je pa tam že treniral.


Jaka Hvala [foto: GEPA]

Dve mesta nižje je uvrščen Peter Prevc. “Pero” je dobil dvoboj proti domačinu Karlu Geigerju. Na 13. mestu je enajsto tekmo sezone končal Robert Kranjec, ki je znova občutil vzdušje finalne serije. Drugič v karieri pa je točke za 29. mesto prejel tudi Matjaž Pungertar. Nastopil je še Jurij Tepeš (50. mesto).

Z današnjo tekmo sem zadovoljne. Čestitke vsem štirim fantom. Po prvi seriji je Jakatu bolje kazalo, vendar še vedno dela drobne napake. Vendar osmo mesto je odličen rezultat,” je dejal glavni trener Goran Janus in nekaj besed spregovoril tudi o pričakovanjih pred nadaljevanjem turneje: “Za skupni del turneje je pomembno, da sta Peter in Jaka zraven.

Skakalci se sedaj selilo v Innsbruck, kjer jih v četrtek čakajo kvalifikacije, dan za tem pa tretja tekma turneje. Tam bo manjkal Jurij Tepeš, katerega bo nadomestil Cene Prevc. Tepeš se bo po treningu v domovini vrnil na tekmo v Bischofshofen. Cene bo nastopil na obeh preostalih tekmah, saj bo domov odpotoval tudi Tomaž Naglič.


Rezultati: Novoletna turneja .: Ga – Pa :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)
Izjava: Jaka Hvala (.mp3)


Leave a Comment