Strahovit Morgensternov padec brez trajnih posledic

Priljubljenemu avstrijskemu skakalcu Thomasu Morgensternu v zadnjih dveh mesecih sreča res ni bila naklonjena. Decembra se je poškodoval v Titisee-Neustadtu, pred tednom dni pa na letalnici v Kulmu. Ob strahovitem kvalifikacijskem skoku (še enkrat si ga lahko ogledate v spodnjem videoposnetku), ki se ga Thomas sploh ne spominja, je marsikoga stisnilo pri srcu. Iz bolnišnice v Salzburgu, kjer si 27-letnik nabira moči, so zdravniki sporočili razveseljive novice o skakalčevem uspešnem okrevanju. Krvavitev v možganih se je ustavila, pljuča pa so po pnevmotoraksu spet v normalnem stanju.


Kmalu si bo “Morgi” spet nadel nasmeh na obraz [foto: GEPA]

Morgenstern je v ponedeljek na svojem profilu socialnega omrežja Facebook svojim oboževalcem sporočil, da je za okrevanje nadvse hvaležen in dodal: »Brez besed sem ob vseh vaših dobrih željah. Poskušam jih prebrati kar največ, kar mi daje moč za naprej. Najlepša hvala moji družini, zdravstveni ekipi in vsem, ki stojijo ob meni.« Za konec pa se je še pošalil, da tokrat zraven ne bo objavil fotografije, kot jo je pred približno mesecem dni, ko se je poškodoval v Titisee-Neustadtu.

Glavni zdravnik avstrijske reprezentance se je obregnil ob nadaljnje Thomasovo skakanje. »Pomembno je, da Thomas popolnoma ozdravi in da poškodbe ne bodo imele posledic. Sedaj ga čaka 14 dni regeneriranja in rehabilitacije, nato pa bomo začeli premišljevati, kako naprej v sezoni in karieri.« Olimpijske igre v Sočiju še stojijo pod vprašanjem, a popolnoma izključene za »Morgija« le niso.

Leave a Comment