Študij na daljavo

Študij na daljavo je izjemno pomemben v izobraževalnem procesu športnikov in ga skupaj s partnerji Olimpijskega komiteja Slovenije izvaja že od leta 2004, tako bo tudi v šolskem letu 2012/2013.
Projekt se je rodil leta 2004 v Mariboru, na II. Gimnaziji, kasneje pa sta se pridružila še šolski center ESIC Kranj (gimnazija, ekonomsko-trgovska šola, višja strokovna šola, gradbeno-storitvena šola) in gimnazija Šiška.


Boštjan Kline je uporabljal študij na daljavo [foto: GEPA]

E-izobraževanje na daljavo je izobraževanje pri katerem je središče dogajanja premaknjeno na splet. Pomemben del učnih gradiv in navodila za delo so tako objavljena na spletu, za komunikacijo med učencem in učiteljem pa se uporabljajo različne spletne tehnologije. Število srečanj učenca z učiteljem v živo je omejeno, učitelja pa je dijaku na razpolago 365 dni na leto.

Prve prenosne računalnike za to obliko izobraževanja je namensko doniral Telekom Slovenije. Tudi za leto 2012/13 je sredstva za izvedbo Študija na daljavo omogočil veliki sponzor Teama Slovenia, Telekom Slovenije, z namenom izvedbe projekta z učenci – športniki, ki so kategorizirani pri OKS.

S sodelovanjem med Telekomom Slovenije in OKS preko šol oz. izobraževanja mladih športnikov se veliki sponzor Teama Slovenia lahko posredno identificira tudi kot družbeno odgovorno podjetje.

Pogodbo o sodelovanju o izobraževanju na daljavo za leto 2012/13 so podpisali mag. Ivan Lorenčič, ravnatelj II. Gimnazije Maribor, prof. Klemen Urankar, pomočnik ravnateljice Gimnazija ESIC Kranj, ki se bo 1. januarja 2013 preimenovala v Gimnazijo Franceta Prešerna, Dejan Rudolf, ravnatelj Gimnazije Šiška in predsednika OKS-ZŠZ dr. Janez Kocijančič. Prisotnim se je pridružil tudi smučar Boštjan Kline, ki se je izobraževal v Študiju na daljavo.

vir: OKS

Leave a Comment