Štuhčeva naznanila revolucijo

Ilka je na novinarski konferenci v Narodnem domu v Mariboru spregovorila o minuli sezoni in poteku rehabilitacije ter najavila konec sodelovanja s trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum.

Štuhčeva je v uvodu povzela minulo izredno uspešno sezono in povzela občutke ob osvojitvi zlatega odličja na Švedskem: ”Na začetku ni bilo najlažje, saj sem imela zelo visoka pričakovanja, ni pa se vse takoj uresničilo. Kasneje pa sem o tem nehala razmišljati, se skoncentrirala na sebe in uživala v tem kar delam. Vedno boljši rezultati so prinesli tudi vedno več samozavesti in posledično tudi razno razne zmage. Zlata medalja mi pomeni ogromno, saj se od zadnjega svetovnega prvenstva zgodilo veliko. Nikoli se ni lahko vrniti po poškodbi in prit na najvišji nivo. Na superveleslalomu sem bila blizu, a vseeno daleč, na smuku pa sem vedela, da je čas da se strgam s ‘ketne’.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

O rehabilitaciji, ki poteka uspešno, je nato rekla: ”Nekih velikih bolečin v levem kolenu ni. Levi gleženj in desno koleno včasih povzročata kakšne neprijetnosti. V grobem pa sem kar v redu, glede na to kako izgledam. Normalno bi bil to čas državnih prvenstev in testiranj, trening bi trajal do sredine ali konca maja, tako da je to nekaj novega, da sedim doma na kavču in čakam, da se stvari zacelijo. Probam se sprijazniti s situacijo in naredi kaj koristnega. Sem pa včasih malo nepotrpežljiva, saj če hočeš še kdaj kaj imeti od noge, moraš malo čez mejo. Jo rabim za še marsikakšen podvig.

Ne morem povedati zakaj smo se ločili s Grego in Anjo. So stvari, ki so med nami in jih ne želim deliti. Tako sem se odločila. Prišel je čas za spremembo. Tudi onadva vesta vse, kako in kaj. Pogovori so bili čisto sporazumni. Že nekajkrat v življenju sem sprejela veliko odločitev, ki v tistem trenutku mogoče ni delovala razumno. A vedno sem se odločila z razlogom in tako je tudi tokrat,” je o koncu uspešne poti s članoma ekipe dejala naša smučarka.

Darja Črnko pa je Ilkino novo točko v karieri pospremila takole: ”Na spremembe sem se v življenju navadila gledati pozitivno. Obstaja pregovor, ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Štiri leta smo se vsi v tej ekipi metali na glavo in naredili svoj maksimum. A zgodilo se je kot se je in mislim, da bo to pozitivna sprememba. Ilka točno ve kaj hoče, kakšen profil človeka potrebujemo. Mislim, da ne bo problem najti človeka, ki bo z njo kompatibilen. Problem je le v tem, da še dolgo ne bomo na snegu in to preverili v praksi. Ilka točno ve kaj hoče, želi biti na vrhu in to se ne da narediti z majhno ekipo, s takšno, kot smo začeli, ko sem bila jaz za vse. Rabiš trenerja, kondicijskega trenerja, fizioterapevta, pomočnika trenerja, vse kar se v ekipi rabi. Sestavili bomo takšno ekipo, kot jo Ilka rabi, brez razmisleka o tem, eden gor ali dol.

Leave a Comment