Švedi že razkrili reprezentance in trenerje

Slovensko smučanje bi si lahko za vzgled vzelo švedsko reprezentanco. Tamkajšnja smučarska zveza je namreč že objavila celotno alpsko reprezentanco in trenerje za olimpijsko leto. Kaj pa v Sloveniji? Čas teče, vodilni možje razpravljajo, konkretnih imen pa ni od nikoder.

Vendarle preidimo na švedsko ekipo. “Želimo si, da bi bile ekipe odprte. Tekmovalci bodo na posameznem tekmovanju nastopili na podlagi trenutne forme, treningov in preteklih rezultatov,” je dejal vodja švedskih alpincev Anders Sundqvist ter predstavil, da bodo dekleta razdeljena na dve trening ekipe, medtem ko bodo fantje trenirali skupaj, čeprav so formalno prav tako razdeljeni na dva dela.


Jessica Lindell Vikarby [foto: GEPA]

Do manjših menjav je prišlo tudi med trenerji. Poslovil se je glavni trener moške ekipe Marko Pfeifer. Nadomestilo zanj ni predvideno. Rudi Soulard je v preteklosti delal z žensko tehnično ekipo, v prihodnji sezoni pa se bo posvetil fantom. Pri dekletih do izrazitejših sprememb ni prišlo. Celotni proces treninga bo nadziral glavni trener Italijan Christian Thoma.

Sestava ekip

Dekleta – trening ekipa 1
Jessica Lindell Vikarby
Frida Hansdotter
Maria Pietilä Holmner
Sara Hector
Anna Swenn-Larsson
Nathalie Eklund
Emelie Wikström

Dekleta – trening ekipa 2
Kajsa Kling
Paulina Grassl
Magdalena Fjällström
Charlotta Säfvenberg
Lisa Blomqvist
Louise Jansson
Ylva Stålnacke

Moški – trening ekipa 1
André Myhrer
Jens Byggmark
Mattias Hargin
Axel Bäck
Matts Olsson
Hans Olsson
Markus Larsson

Moški – trening ekipa 2
Douglas Hedin
Calle Lindh

Leave a Comment