Svetovni pokal se seli v Beaver Creek

Smučarji so iz Kanade pripotovali v ZDA, kjer bodo nastopali v Koloradu, natančneje v Beaver Creeku. Že danes bi se morali poskusno spustiti po progi “ptic roparic”, kot jo imenujejo, a je bil trening zaradi dodatnih del na progi odpovedan.

Tekme za svetovni pokal so bile v Beaver Creeku prvič leta 1997, tamkajšnja proga pa poleg Kitzbühela in Bormia slovi kot ena najzahtevnejših, predvsem v tehničnem smislu.

Lansko leto je bil smuk zaradi slabih vremenskih razmer odpovedan, medtem ko je na superveleslalomu zmagal Georg Streitberger pred Adrenom Theauxem in Didierjem Cuchem. Na veleslalomski preizkušnji pa je bil pred domačimi navijači nepremagljiv najboljši veleslalomist zadnjih let Ted Ligety.


Ted Ligety [foto: GEPA]

Beaver Creek pa je pomembno prizorišče tudi za Aksla Lunda Svindala. Leta 2007 je prav na progi “ptic roparic” na enem izmed treningov hudo padel. Za Norvežana je bil usoden največji skok na progi, znameniti “Golden Eagle”. Tako je bila tista sezona zanj izgubljena. Kljub temu pa je to zanj ena najpriljubljenejših postaj v koledarju smučarske sezone. Letos prihaja v dobri formi, saj je pretekli konec tedna dobil superveleslalom v Lake Louisu.


Tokrat tekmovalcem ni zagodlo vreme, temveč so morali organizatorji popraviti progo [foto: GEPA]

Jutri in v četrtek naj bi izvedli smukaška treninga, v petek pa sledi že prva tekma. V soboto in nedeljo bosta še superveleslalom oziroma veleslalom.

Leave a Comment