Svetovni pokal v telemarku v Bohinju in na Soriški Planini

Cebe FIS Svetovni pokal v telemark smučanju bo tudi letos v Bohinju in sicer na smučišču Senožeta. Zopet imamo zanimiv termin, 11.-15. januar 2013. V letošnjem letu so še povečali obseg tekem na skupno šest sprintov, tri za ženske in tri za moške. Večino dogajanja bo v Srednji vasi v Bohinju, poleg tega pa se pridružuje še smučišče Soriška Planina, kjer bodo izvedli dva dodatna sprinta v sredini tedna. Slovenci tako, tudi z našimi tekmovanji, ostajamo eden izmed vodilnih narodov v prirejanju tekem najvišjega nivoja.


Slovenska telemark reprezentanca se veseli domačih tekem [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Glede na to, da so Bohinjci v prejšnjih letih pokazali veliko mero trme in vztrajnosti, so kot dobri prireditelji zopet dobili priložnost za izvedbo tekmovanj. Ne samo to, dobili so še tretji dan tekmovanj, ki jih bodo izvedli na smučišču Soriška Planina. Verjamejo, da bo tako tudi v prihodnje. V Bohinju se že dodobra veselijo obiskovalcev, ki bodo ta čas lahko uživali v tekmah, zabavi in zimski idili. Vedno se potrudijo za dobro počutje športnikov, spremljevalcev in seveda obiskovalcev tekem za svetovni pokal. Slavnostna otvoritev bo v petek, 11.januarja. V soboto, nedeljo in torek so tekme v sprintu. Letos si želijo še boljšega obiska, saj so prepričani o dobri in zanimivi zabavi za vse generacije. Izredno velik poudarek dajejo želji, da se na domači tekmi čim bolj navija za naše tekmovalce, kar je najlepša nagrada za ves trud organizatorjev in tekmovalcev.

Na koncu vabijo vse, da ta januarski vikend preživijo v Bohinju, uživajo v prelepi naravi, se zabavajo ob tekmovanjih in prireditvah ter sebi privoščijo oddih v apartmajih ali sobah, kjer doživijo domačnost in gostoljubnost naših ljudi.

Več informacij najdete na www.bohinj.si/telemark.

Leave a Comment