Svetovni prvak Rykhus, Slovenci povprečni


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik]

V norveškem Rjukanu se je danes z veleslalomom začelo svetovno prvenstvo v telemark smučanju. Svetovni prvak je postal domačin Eirik Rykhus. Slovenci so nastopili povprečno, saj sta med trideseterico končala le Luka Pintar (25.) ter Sašo Aleš (29.).

Dobre vremenske razmere in veliko število gledalcev je pospremilo domačina Eirika Rykhusa do naslova svetovnega prvaka v telemark smučanju. Na drugem mestu je končal Mattias Wagenius (ŠVE), tretji pa je bil Harald Kvaerner (NOR). Nastope Slovenskih reprezentantov lahko ocenimo za povprečne, saj je Luka Pintar končal na 25. mestu, Sašo Aleš pa je bil 29. Ostali so zaostali za prvo trideseterico. Tine Kolenc je bil 34., Žan Ribnikar 36., Matija Liška 37. Jan Lavtar pa je po odličnem prvem teku v drugo storil napako, ki ga je stala visoke uvrstitve in je tekmo končal na 47. mestu

Pred tekmo sem si obetal precej več, saj mi teren zelo ustreza, ampak na koncu se ni izšlo po mojih željah. Vožnji lahko ponovno ocenim za dobre in hitre ,a kaj ko sem ponovno dobil preveč kazenskih sekund pribitka,” je dejal Luka Pintar. Jan Lavtar pa je svoj nastop ocenil z naslednjimi besedami: “Po prvem teku sem imel dobro izhodišče, a žal me je velika napaka na ravnini stala vrhunskega rezultata.

Jutri bo na svetovnem prvenstvu na sporedu kraljevska disciplina – klasik, v soboto pa sprint.

Leave a Comment