Švicarji bodo leteli


Carlo Janka [foto: GEPA]

Švicarska smučarska zveza (SWISS) je sklenila sodelovanje z zasebnim letalskim prevoznikom Swiss jetom. V naslednjih treh sezonah bodo švicarski smučarji in smučarke deležni letalskega ali helikopterskega prevoza na prizorišča tekem svetovnega pokala, v kolikor bodo to vremenske razmere zahtevale. Že v preteklih letih so “sirarji” na določene tekme odpotovali s Swiss jetom, sedaj pa se je sodelovanje med obema stranema le še poglobilo.

Praktični primer je predstavil športni direktor švicarskih alpskih reprezentanc Giusep Fry: “V Val d’Iseru bo veleslalomska tekma na sporedu 11. decembra (op.p. sobota). Tekmovalci bodo morali biti nato že v torek v Val Gardeni, saj jih naslednji dan čaka trening smuka. Namesto, da bi izgubili čas na dolgi poti, bodo lahko Carlo Janka, Beat Feuz, Sandro Viletta in ostali odšli po tekmi domov in nato s helikopterjem tik pred treningom pripotovali v Val Gardeno. Tako bodo naši tekmovalci spočiti še bolje nastopili na tekmah.

Poznani smo po poslovnih letih, sedaj želimo pokazati, da so naše storitve uporabne tudi na športnem področju. Tekmovalci bodo doživeli manj stresa, pridobili čas za regeneracijo ter bodo deležni varnejše vožnje,” je dejal predstavnik Swiss jeta Marco Schmied, ki je bil v preteklosti smučarski trener. Ali bodo za transport tekmovalcev uporabili letalo ali helikopter se bodo dogovorili sproti. “Včasih je bolj smiselno, da bomo poleteli z letalom na najbližje letališče in se nato z avtomobilom po nekaj kilometrih pripeljali na prizorišče. Drugje pa je bolj smiselen let s helikopterjem in dostava tik ob tekmovališče,” je še dejal Schmied.

vir: skionline.ch

Leave a Comment