SZS trenerje in tekmovalce učila varne vožnje


Utrinek iz dogodka Varno na start [foto: SZS]

Center varne vožnje na Vranskem je gostil tekmovalke, tekmovalce in trenerje SZS in sicer v okviru akcije Varno na start. Vsem navzočim je bil na voljo poligon in seveda inštruktorji varne vožnje, ki so voznikom podali nekaj zelo pomembnega novega znanja, ki se tiče varnosti na cestah. Prva točka tečaja so bile informacije, ki jih je v predavalnici podal inštruktor Brane Legan, še preden pa so avtomobili zapeljali na poligon pa so spregovorili Matjaž Logar, Ljubo Zajc, Barbara Kürner Čad in Aleš Zalar.

Direktor AMZS, Matjaž Logar je dejal: “Varnost je nekaj kar imamo za samoumevno, dokler jo imamo. Ko se nam zgodi kaj nepredvidenega vemo kaj varnost pomeni. Ta objekt je bil zgrajen z namenom, da se v kontroliranem okolju preizkusi in doživi nepredvidljive situacije, ki se nam lahko zgodijo vsak dan v prometu. Lahko povem bolj osebno izkušnjo. Imel sem priliko, da enega od družinskih članov nagovorim, da se udeleži tečaja varne vožnje in bolj kot se je bližal ta dan, večja je bila nervoza v hiši. Ali bom to znal ali se lahko tam kaj zgodi, kaj če bo kaj narobe. Na koncu je bil odgovor, da se nam lahko v prometu vsak dan lahko zgodi kaj narobe, bodisi zaradi naše napake ali drugih udeležencev v prometu. Pa vendar večina od nas, ko zjutraj sede v avto, ne pomisli, ali bo šlo kaj narobe. Poligon je edinstvena priložnost, kjer lahko v okolju, kjer je dosti izletnih površin in ne nazadnje pod budnim očesom inštruktorjev, preizkusite kaj se dogaja z vozilom, ko gre kaj narobe. Ta izkušnja je neprecenljiva in verjamem, da ko boste odšli od tukaj, boste odnesli s sabo bogato izkušnjo in zavedanje kako pomembno je takšne dogodke preprečevati in ne samo reševati.

Direktor Agencije za varnost v prometu, Ljubo Zajc je nato rekel: “Spregovoril bi o namenu tega dne. Slovenija, kar zadeva varnost otrok, sodi med najbolj varne Evropske države, se pravi otrok, ki so stari do 14 let. Iz tega zornega kota smo si do konca leta 2021 zadali zelo ambiciozen cilj, za katerega smo prepričani, da ga je možno uresničiti. To je, da na slovenskih cestah v naslednjih deseti letih zagotovimo, da ne umre noben otrok več. Zgodba je malo drugačna, ko sem prištejemo še mladostnike od 14 do 16, saj so ti najbolj izpostavljeni tveganjem v cestnem prometu, takrat ko so potniki v vozilu. Tako se vsako leto lahko telesno poškoduje 500 mladostnikov, 15 se jih težje poškoduje, umrejo pa najmanj trije. Zakaj torej današnja prireditev? S pričetkom zime se poveča število prevozov otrok in mladostnikov na razne treninge in tekmovanja in vsi tisti, ki se profesionalno ukvarjamo z varnostjo cestnega prometa zagotovo nikoli ne bomo pozabili tragične nesreče, ki se je zgodila zadnji dan meseca januarja pred 13. leti, ko je kombi enega izmed smučarskih klubov v Naklem zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebni avto. Imeli smo šest mrtvih in sedem hudo telesno poškodovanih, seveda je bilo med njimi kar nekaj otrok. Tisto, kar ogroža otroke in mladostnike je predvsem utrujenost tistega, ki jih trenira in istočasno tudi vozi. To je en faktor, ki je zelo pomemben. Drug faktor, ki je tesno povezan s športom pa je hitrost. V športu je tako, da je najboljši tisti, ki je najhitrejši, v prometu pa je ravno obratno. Želeli bi, da se po treningih in po tekmah ta vzorec ne prenese naprej. Prepričani smo, da nam bo s takšno udeležbo, tudi s pomočjo vrhunskih športnikov in strokovnjakov, ki se spoznajo na varno vožnjo, to uspelo doseči. V imenu Agencije hvala, ker ste se tega dogodka udeležili. Upam, da boste kot ambasadorji varne vožnje in varnih prevozov otrok to ponesli tudi širše, ne samo v ožji krog.

Za tem je spregovorila še direktorica Smučarske zveze Slovenije (SZS) Barbara Kürner Čad: “Ta dogodek je namenjen tako našim športnikom, kot ostalim sodelavcem, se pravi trenerjem in pomočnikom. V lanski sezoni smo organizirali dogodek o varnosti na smučiščih, ko pa smo letos razmišljali o neki akciji, smo prišli do zaključka, da je do smučišča potrebno varno priti. Naši športniki so velika časa na cesti in po navadi v slabih vremenskih razmerah. Trenerji so hkrati tudi vozniki, dostikrat tudi utrujeni in to so velike obremenitve, tako da je pomembno, da so za to dobro usposobljeni. Upam, da bomo z današnjim dogodkom in vožnjami pripomogli k temu, da se bo varnost izboljšala. Zahvaljujem se tudi našemu sponzorju Citroënu, ki je omogočil, da bomo z njihovimi vozili to tudi preizkusili.

V funkciji ministra za notranje zadeve je prisotne nagovoril tudi Aleš Zalar: “Hvala ker ste prišli in hvala Agenciji in SZS za partnerstvo, ki je že kar tradicionalno. Čeprav je naslov ta akcije Varno na start, pa že od teh uvodnih pojasnil izhaja, da ne govorimo samo za varno vožnjo do starta ampak varno vožnjo nasploh, tudi ko se vračamo iz starta, s smučanja ali tekmovanj. Akcija ki je bila prvotno zasnovana predvsem kot preventivna akcija, ki naj ščiti varnost tistih, ki ste pogosto na cesti in ste povezani z vrhunskim športom, zdaj pridobiva širše dimenzije. Pred začetkom smučarske sezone želimo vse v Sloveniji opozoriti na pomen varne vožnje do starta, pa naj gre za rekreativce ali tekmovalce. Kot je omenil gospod Zajc, če sta dejavnika tveganja hitrost in utrujenost, si nebi mogel kaj, da ne bi opozoril še na tretji dejavnik tveganja, ki sicer ni značilen za vas profesionalne tekmovalce, je pa včasih prisoten pri drugih. To je alkohol. Veste, da Ministrstvo za notranje zadeve zelo intenzivno izvaja vrsto ukrepov, tako v smeri preprečevanja, kot sankcioniranja kadar je to potrebno, ko gre z vprašanje občutnih prekoračitev hitrosti in vožnjo pod vplivom alkohola. Vse to je povezno in vse to šteje. Smučarji, tekmovalci uporabljate za priprave na tekme poligone. In tudi zato smo se odločili, da nekako primerljivo uporabimo poligon za testiranje elementov varne vožnje in zato se organizatorju na Vranskem lepo zahvaljujemo. V nadaljevanju bomo imeli vsi možnost videti in preizkusiti nekaj elementov varne vožnje. Po programu vem, da se bomo recimo soočili s tipičnim problemom, ki je prisoten v naših vozilih, recimo pri telefoniranju, pošiljanju SMS sporočil in podobno. S temi preizkusi, kje so meje naših sposobnosti in kje so vidiki varne vožnje, ter sporočili, želimo nasloviti vse in prispevati, da bomo vsi bolj varni. Kot je rekel direktor je varnost odločitev vsakega od nas kot voznikov in sovoznikov. Prepričan sem, da lahko z današnjim treningom varne vožnje pošljemo jasno sporočilo vsem športnikom, tekmovalcem, trenerjem, rekreativcem in širše, kaj lahko vsi skupaj naredimo, da bomo bolj varni.

Leave a Comment