SZS z devet milijonskim proračunom


[foto: GEPA]

Kljub zahtevnim gospodarskim razmeram, vnovič večji proračun Smučarske zveze Slovenije zahvaljujoč razumevanju pokroviteljev in izvajanju programov financiranih iz javnih virov.

V ponedeljek popoldan se je v prostorih Smučarske zveze Slovenije (SZS) sestal Izvršilni odbor naše največje športne panožne zveze. Obravnaval je poročila o izvedbah tekem svetovnega pokala v Kranjski Gori, Mariboru, Planici in na Pokljuki. Vsa poročila so bila sprejeta in bodo poslana na skupščino SZS, ki bo zasedala 22. junija. Člani IO SZS so obravnavali tudi načrte prihodkov in odhodkov vseh panog za novo sezono.

Tako bodo imele posamezne panoge naslednje proračune:
Panoga za alpsko smučanje – 1,94 mio EUR
Panoga za biatlon – 640.000 EUR
Panoga za deskanje na snegu – 290.000 EUR
Panoga za nordijske discipline – 2,331 mio EUR
Panoga za smučanje prostega sloga – 14.150 EUR
Panoga za telemark smučanje – 16.000 EUR
Združenje trenerjev in učiteljev smučanja – 229.000 EUR

Pri panogi za alpsko smučanje proračun vključuje tudi prispevek ekipi Tine Maze in 100.000 EUR pokritja dela negativnega izida iz pretekle sezone. Skupni proračun Smučarske zveze Slovenije, ki vključuje podporne službe, organizacijo finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici in stroške kandidature za svetovno prvenstvo leta 2017, Športni center Pokljuka in Državni panožni center Kranj za sezono 2011/2012 tako znaša 9,139 mio EUR, kar predstavlja 3,8% povečanje v primerjavi s preteklo sezono. IO SZS je sprejel tudi predloge za priznanja in nagrade SZS, ki se tradicionalno podeljujejo na Skupščini vsako leto. Prejemniki najvišjega priznanja za športne dosežke v pretekli sezoni, kip bloškega smučarja, so: Petra Majdič, Tina Maze, skakalna ekipa in Rok Marguč ter ostali, predvsem zaslužni prostovoljni delavci iz klubov, članov SZS.

Leave a Comment