Ta vikend druženje študentov na Rogli

Ta vikend, med 23. in 25. marcem se bodo na smučišču Rogla družili študentje in tako zaključili smučarsko sezono za letošnje leto. Slovenska univerzitetna športna zveza in njena članica Univerzitetna športna zveza Maribor namreč prirejata prvenstvo SUSA za študente, poimenovano kar “snow party”, tokrat že drugo leto na Rogli.

Prireditev zadnjih nekaj let izvaja članica SUSA, Univerzitetna športna zveza Maribor, ki je študentom in širše bolj poznana pod geslom “Zdrava zabava”. Tokrat že drugo leto zapored na smučišču Rogla pripravljajo tekmovanje v smučanju in deskanju na snegu, študentje in študentke se bodo pomerili v veleslalomu za naslov prvak(inja) Slovenske univerzitetne športne zveze.”Prijave na dogodek so možne v večjih študijskih središčih – Ljubljani, Mariboru in Kopru, časa pa za prijavo pravzaprav ni več veliko,” pravi vodja projekta pri UŠZM Klemen Tasič. “Glede na pretekle izkušnje pričakujemo med 200 in 300 udeležencev iz vse Slovenije.” Udeleženci se lahko odločijo za enodnevni ali tridnevni program, enodnevni program je sofinanciran in vključuje prevoz iz Maribora, Ljubljane ali Kopra, smučarsko karto, obrok, tekmo in animacijo, tridnevni program pa je nekoliko drugačen, saj ni omejen na status študenta.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vse skupaj se bo pričelo v petek, 23. marca zjutraj, ko bo ob 10. uri start tekme v veleslalomu (smučanju) za študentke in študente na progi Jasa. Takoj zatem bodo sledili še deskarji, organizatorji pa predvidevajo, da bo tekma končana med 12. in 13. uro. Ves čas se bodo odvijala različna testiranja deskarske in smučarske opreme, nagradne igre, predstavitev ponudnikov športne prehrane, športnih organizacij in podobno.

Seveda pa ob omembi besede “študent” ne smemo pozabiti na zabavni del dogodka, ki bo tudi tokrat izjemno pester in zanimiv. Snow party, kot so organizatorji poimenovali dogodek, ki je med drugim namenjen tudi zaključku smučarske sezone, je v preteklih letih gostil znana glasbena imena kot so Dubioza kolektiv, SARS, Superhiks in drugi, v letošnjem letu pa bo zadeva naravnana predvsem elektronsko. Snow party se namreč odvija v okviru Freestyle weeka, dogodka za smučarje in deskarje prostega sloga, skupni pa jima je zabavni program pod okriljem Kluba mariborskih študentov. Tako bodo v petek na snežni plaži, ki se nahaja na spodnji postaji Mašinžage, nastopili DJ Splash panic in RDYO’s DJ’s, zvečer pa bo ob sankališču Zlodejevo t.i. »silent party«, gre za prav posebno vrsto zabave, kjer ni hrupa, saj vsak udeleženec dobi slušalke in ima možnost izbire med različnimi DJ-ji, ki glasbo vrtijo istočasno. Animacija, testiranja opreme in nastopi se bodo nadaljevali vse do nedelje, organizatorji pa obljubljajo nepozabno zabavo.

Leave a Comment