TdS: Petro Majdič padec ni vrgel iz tira


Petra Majdič [foto: GEPA]

Prva tekma v letu 2011 se je za našo šampionko Petro Majdič odvijala zelo stresno. Uvrstitev na stopničke ji ni odvzel samo zaplet z Johaugovo pred ciljno ravnino, ampak tudi padec ob spustu sredi proge. Kljub vsemu je po tekmi iz Petre sijal optimizem za naprej, zelo zadovoljna pa je bila po prvih točkah tudi Barbara Jezeršek.

Dodajmo še to, da bo Barbara Jezeršek odpotovala še na naslednji tekmi Toura, nato pa se vrača v domovino in kasneje na tekme celinskega pokala, kjer bo branila prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Leto 2011 smo začeli bistveno bolje kot leto 2010, tako da sama v tem vidim vsaj eno pozitivno stvar. Danes sem sicer pokazala predstavo, s katero bi bila lahko zadovoljna, a trener ravno ni in to povsem upravičeno. V prvi polovici tekme smo suvereno zmanjševale zaostanek za Kowalczykovo, vse smo prikazale zelo lep tek. Takrat se je že meni zdelo čudno, kar neverjetno, da zelo dobro držim pozicijo in se znajdem med tekmovalkami. No, nato pa se je začelo. V spustu sem prvič sama naredila napako, ker sem imela fokus 5 do 10 metrov naprej, namesto, da bi gledala pod noge. Tako sem izgubila ravnotežje in padla. Prva misel takrat mi je bila samo to, da ne ponovim Rogle in da me to ne vrže toliko iz ritma, da bi zgubila stik. Zato se je hitro začel boj, da pridem nazaj. Normalno je, da po takem padcu, ko se poizkušaš vrniti zgubiš nekaj dodatne energije, a potem so tudi punce postale veliko bolj agresivne, prihajalo je do veliko več fizičnih kontaktov. Glede na to, da vsi vemo, da ne slovim kot fizično preveč agresivna tekmovalka, so to vse izkoriščale na meni. Na koncu mi je žal samo ciljne ravnine, ko je Johavgova skočila pred mene in sva zapele s smučmi ter tako izgubile stik s skupino, ki bi lahko prinesla stopničke. A glede na to, da je zaostanek za vodilno manjši kot je bil v lanski sezoni, povsem optimistično gledam na vse skupaj za naprej,” je dogajanje na progi opisala Petra Madjič

Po današnji tekmi dobro stvar vidim v tem, da je skupni zaostanek za vodilno tekmovalko manjši kot je bil v prejšnjih letih. Na drugi strani je Petra danes naredila nekaj taktičnih napak, ki so jo stale boljše končne uvrstitve. A gremo tekmo po tekmo in upajmo, da bo jutri še bolje,” je kratko analizo preizkušnje opravil glavni trener Ivan Hudač.

Glede na včerajšnjo tekmo, ko se bila zelo blizu točk svetovnega pokala, sem si danes rekla, da grem še bolj sproščeno in brez pričakovanj v tekmo ter upati na najboljše. Punce okrog mene so že v prvem krogu vzele zelo hiter tempo, sama pa sem si rekla “bolj počasi, proga je še dolga”, tako da sem potem iz kroga v krog pridobivala in osvojila končno fenomenalno 19. mesto,” je bila Barbara Jezeršek nadvse vesela prvih točk svetovnega pokala.


Izjava: Petra Majdič (.mp3)
Izjava: Barbara Jezeršek (.mp3)
Izjava: Ivan Hudač (.mp3)


Leave a Comment