Tekači osvojili 12 medalj na rolkarski tekmi v italijanskem Zgorniku

Preteklo nedeljo se je na progi Samatorca-Salež-Bajta v Italiji odvijal tradicionalni Grand Prix Alpe Jadran na tekaških rolkah v organizaciji AŠD Mladina. Nastopilo je 150 tekmovalcev iz petih držav, med njimi tudi Slovenija, ki je imela na štartu 37 tekmovalcev in je skupno osvojila 12 medalj.


Utrinek iz tekmovanja [foto: Alenka Žavbi Kunaver]

Med mlajšimi dečki je zmagal Anže Gros (NŠD Medvode), tretji je bil Jan Plevel (TSK JUB Dol). Pri mlajših deklicah je drugo mesto osvojila Zala Jenko (NŠD Medvode). Luka Hladnik je bil najhitrejši v kategoriji starejših dečkov, pred klubskim kolegom Dejanom Hladnikom (oba TSK Logatec). Pri starejših deklicah je srebrno odličje osvojila Urša Mazi (TSK JUB Dol).

Pri mlajših mladincih je bil nepremagljiv Blaž Perša (TSK JUB Dol), pri mlajših mladinkah pa Tjaša Trampuš (TSK TRIGLAV Kranj), klubska kolegica Nina Zadravec je bila tretja.


Utrinek iz tekmovanja [foto: Alenka Žavbi Kunaver]

Zlato medaljo je v kategoriji starejših mladink osvojila Polona Klemenčič (TSK TRIGLAV Kranj) pred Nino Žavbi Kunaver (NŠD Medvode). Zbirko medalj slovenskih tekačev pa je zaokrožila Anja Žavbi Kunaver (NŠD Medvode), ki je v kategoriji junijork osvojila drugo mesto.


Rezultati: Grand Prix Alpe Jadran


Leave a Comment