Tekači povabili novinarje v Ramsauu


Slovenska ekipa [foto: SZS]

Čez mesec dni se bo na Švedskem začel svetovni pokal v teku na smučeh, danes pa so se slovenski sedmi sili predstavili naši najboljši tekači in tekačice na smučeh, ki te dni trenirajo v Ramsau oz. na ledeniku Dachstein. Tudi današnje tradicionalno druženje z novinarji bi moralo biti na omenjenem ledeniku, a jo je zagodlo vreme.

Na Dachsteinu, tradicionalni trening bazi naših tekačic in tekačev na smučeh, je danes močno snežilo, sunki vetra pa so onemogočali tudi normalno delovanje gondole. Poleg tega je bila temperatura kar deset stopinj pod ničlo. Pravi zimski pogoji pa so obiskali danes tudi Ramsau, ki leži dobrih tisoč metrov pod ledenikom. Svež sneg je omogočil, da so se Petra Majdič & co. novinarjem predstavili kar na bližnjem pobeljenem travniku.

A ker so priprave na vrhuncu, so naši reprezentanti in reprezentantke odšli vmes še na nekaj potenja v fitnes in nato zopet nazaj k novinarjem. Petra Majdič se bo sicer skupaj z moškim delom reprezentance v domovino odpravila v soboto, preostala dekleta pa bodo v Avstriji ostala do torka. Po krajšem obisku doma pa najboljše čaka pot v Skandinavijo, kjer bodo preživeli od 35 – 45 dni.

Zaenkrat je znano le to, da bodo na prvem sprintu sezone v Kuusamu nastopile Majdičeva, Katja Višnar in Vesna Fabjan. Slovenija ima v sprintu sicer kvoto štirih tekmovalk, tako da lahko priložnost dobi še ena izmed mlajših tekačic. Uvodne tekme svetovnega pokala pa bodo na sporedu že 20. novembra v Gällivareju.

Leave a Comment