Tekačice jokale od mraza

Norvežanka Marit Bjoergen ostaja neporažena tudi po današnji 5 km preizkušnji s posamičnem startom. 22,7 sekund prednosti je imela pred drugouvrščeno ameriško šprinterko Kikkan Randal, na tretjem mestu pa je pristala Rusinja Yulia Tchekaleva (+25,5). “Ob jutranjem ogrevanju sem se počutila zelo močna. Servis je opravil odlično delo, saj so bile moje smuči zelo hitre. Čutila sem, da bi lahko bil danes moj dan,” je po tekmi menila Bjoergen.

Barbara Jezeršek je osvojila solidno 19. mesto (+56.4), kakor tudi Alenka Čebašek na 28. mestu (+1:08,0). Vesna Fabjan je osvojila 48. mesto (+1:23,6), včerajšnja finalistka v šprintu Katja Višnar pa 64. mesto (1:39,2).


Barbara Jezeršek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Drugi dan trojčka v Kuusamu

Drugi dan “trojčka” tekmovanj v Kuusamu je prinesel Sloveniji dve uvrstitvi med 30. Barbara Jezeršek, ki ji daljše razdalje bolj ustrezajo je v hudem mrazu in vlagi zelo zadovoljna z 19. mestom “Zelo sem zadovoljna, šla sem na maksimum. Danes se je res vse poklopilo, smuči so bile odlične. Bilo je zelo mrzlo in zaradi tega še težje kot običajno. Punce so zaradi mraza tudi jokale v cilju,” je bila zgovorna Barbara.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pričakovali smo točke, zdaj bo lažje iti v sezono naprej. Alenka je danes zelo presenetila z 28. mestom. Barbara je tekla dobro in vem, da je lahko še boljša, če bi le še suverenost, ki jo kaže na treningih prenesla na tekmo. Vesna ima že nekaj časa težave s tekaškimi čevlji. Ob mrzlem vremenu se ji “nohtajo” prsti, poizkušali smo z grelci za čevlje in posebnimi vložki. Katja je glede na to, da je prosta tehnika njena šibka točka naredila povsem soliden rezultat,” je povedal glavni trener Marko Gracer.

Pri moških je na 10 km posamično zmagal Rus Alexander Legkov, drugi je bil Norvežan Petter Northug (+6,8), tretji pa Francoz Maurice Manificat (+7,9). Edini slovenski predstavnik Rok Tršan na tekmovanju ni nastopil.

Jutri je na sporedu zasledovalna preizkušnja. Na startu bosta dve Slovenki Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (m)


Leave a Comment