Telemark smučarji na treningu na Turracherju

Telemark smučarji nadaljujejo s pripravami na novo sezono svetovnega pokala. Po uspešno opravljenih treningih na Pokljuki, reprezentanti v tem tednu nadaljujejo s treningi veleslaloma na avstrijskem smučišču Turracher, kjer naj bi vadili naslednjih deset dni nato pa se ponovno selijo na priprave na Pokljuko, kjer so v preteklem tednu veliko pozornosti namenili kondicijski pripravljenosti ter sami tehniki teka na smučeh.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik]

V zadnjem času smo opravili kar nekaj treningov na smučeh na Pokljuki, kjer smo kjer smo dokaj osvojeno tehniko prenesli še na smuči in odpravljali napake, ki so se pojavljale. S prisotnimi na Pokljuki sem zelo zadovoljen, saj so pripravljeni za delo in so maksimalno motivirani,” je dejal Jure Okršlar, trener telemark reprezentance.

V zadnjem času smo opravili nekaj zelo uspešnih treningov. Delo novega trenerja je že obrodilo sadove kajti napredek v tekaškem delu je več kot očiten, upam, da nam vse to uspe prenesti tudi na tekme. Sem zelo motiviran, zato je na treningih vse skupaj precej lažje,” je potek priprav opisal član A ekipe, Luka Pintar.

Leave a Comment