Telemark smučarji trenirali na Krvavcu in v Bohinju

Slovenska reprezentanca v telemark smučanju je pred nadaljevanjem sezone opravila nekaj treningov na Krvavcu, zadnje dni pred odhodom v Francijo pa vadijo v domačem Bohinju, kjer imajo, kot pravi trener reprezentance Matija Liška, odlične pogoje za izvedbo treninga: “V Bohinju nam ponovno nudijo dobre pogoje za trening saj imamo na treningu veleslaloma tudi skok, zato so treningi zares kvalitetni. Po dobrem uvodu v sezono tudi v Chamonixu konec tedna pričakujem, da bodo fantje hitri, kajti odmor v svetovnem pokalu smo izkoristili za nekaj dobrih treningov in menim, da smo dobro pripravljeni na nadaljevanje sezone.


Slovenska telemark reprezentanca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Po dobrem uvodu v sezono tudi Luka Pintar optimistično pričakuje tekme pod Mont Blancom. “Zadnje dni smo dobro trenirali. V Bohinju imamo odlične pogoje, malo moti le to, da s treningi začnemo zelo zgodaj. Na naslednje tekme odhajam dobro pripravljen. Največ pričakujem od sobotne tekme v sprintu, kajti zagotovo bo ponovno velik spektakel v centru Chamonixa zato si želim končati tekmo pri vrhu,” je dejal Luka, ki je v tej sezoni s petim in šestim mestom prišel do najboljših izidov v karieri.

Optimistično pa lahko pričakuje naslednje preizkušnje tudi mlajši del ekipe, brata Aleš (Sašo in Jure) ter komaj šestnajstletni Rok Šmejic, ki po spodbudnem začetku v sezono tudi v prihodnje napovedujejo visoke uvrstitve. Prva tekma bo na sporedu v soboto zvečer, v centru Chamonixa bo namreč tekma v sprintu. V nedeljo bo na sporedu klasik.

Leave a Comment