Telemark smučarji v Chamonixu za točke svetovnega pokala in mladinske naslove

V francoskem Chamonixu bo jutri na sporedu nočna tekma za točke svetovnega pokala v telemark smučanju. Na tekmi bo nastopila tudi četverica slovenskih reprezentantov.

Naš glavni adut bo tudi na jutrišnji tekmi Luka Pintar, ki je z petim in šestim mestom v tej sezoni že dokazal, da lahko konkurira za najvišja mesta. “Zagotovo lahko pričakujem veliko, saj mi je na zadnjih treningih šlo zares dobro. Z dvema vožnjama brez napak sem konkurenčen najboljšim, zato mi je edini cilj pred tekmo, da smučam tako kot sem sposoben,” pravi Luka.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pod Mont Blancom pa se veliko pričakuje tudi od mlajšega dela reprezentance. Sašo Aleš je v tej sezoni že končal tekmo med petnajsterico, do točk sta v tej sezoni prišla tudi Jure Aleš in Rok Šmejic. Za mlajši del reprezentance bo tekma še toliko bolj pomembna, saj bo štela tudi za mladinsko svetovno prvenstvo. “Svetovno prvenstvo je na vsaki dve leti, zato imam na jutrišnji tekmi lepo priložnost za lepo uvrstitev. Sem dobro pripravljen, zato z optimizmom pričakujem jutrišnjo tekmo,” je razmišljal Jure Aleš, dopolnil pa ga je Sašo Aleš: “To bo moja zadnja priložnost na mladinskem svetovnem prvenstvu. Na tekmah za svetovni pokal sem v tej sezoni nekajkrat že smučal dobro, kar mi vliva upanje pred jutrišnjo zelo pomembno tekmo.

To bo moje prvo svetovno prvenstvo. Moj glavni adut bo zagotovo sproščenost, saj si za prvo sezono nisem zadal visokih ciljev,” pa so bile besede Roka Šmejica.

Prvi tek na progi Planard bo na sporedu ob 18. uri.

V nedeljo bo v bližnjem Les Houchesu na sporedu še preizkušnja v klasiku.

Leave a Comment