Telemark smučarji že v Bohinju

Po dveh odpadlih tekmah v avstrijskem Raurisu, se bo jutri nadaljeval svetovni pokal v telemark smučanju, saj bo v Bohinju na sporedu sprint. Po jutranji odpovedi sprinta v Rauris je slovenska reprezentanca že zgodaj popoldne prispela v Bohinj, kjer so fantje opravili nekaj voženj na terenu, po katerem bo jutri potekala tekma. Dobra pripravljenost naših fantov in odlično vzdušje v ekipi sta med drugim razloga, da lahko pričakujemo vrhunske rezultate tudi v slovenskem taboru.

Ne najbolj zahtevna proga v Bohinju je v odličnem stanju in pripravljena na vseh sedemdeset tekmovalcev iz dvanajstih držav. Tudi tokrat so Bohinjci pripravili pester spremljevalni program, ki obeta pravi spektakel na najvišjem nivoju.


Telemark reprezentanca [foto: SZS]

Sem izredno motiviran, pred domačo publiko želim pokazati vse kar v tem trenutku znam. V zadnjem času sem na tem terenu naredil nekaj dobrih treningov in upam, da mi vožnje iz treningov uspe prenesti tudi na tekmo, kajti potem se za rezultat ni bati,” je pred otvoritvijo tekmovanja dejal štiriindvajsetletni Šenčurjan Luka Pintar, ki pričakuje veliko svojih navijačev.

Rezultat pred domačim občinstvom mi predstavlja največjo nagrado za trud, ki sem ga vložil. Sem dobro pripravljen, zato jutri napadam visoka mesta,” pa je dejal dvakratni mladinski podprvak v lanski sezoni, Jan Lavtar

Kot vodja ekipe lahko rečem samo to, da so fantje zelo dobro pripravljeni. Glede na to, da smo na tem terenu opravili kar nekaj snežnih treningov, bo to jutri zagotovo naša prednost, motivacija je na zelo visokem nivoju in ob pomoči številnih navijačev pričakujem, da bodo fantje iz sebe iztisnili svoj maksimum,” je zaključil Matija Liška vodja telemark reprezentanc.

Leave a Comment