Tepeš zmagal, Jelar zagotovil dodatno kvoto

Na drugi tekmi celinskega pokala v finski Ruki so naši skakalci dosegli prvo, kar dvojno zmago, v letošnji sezoni. Za to sta poskrbela Jurij Tepeš in Žiga Jelar, ki je hkrati tudi poskrbel za sedmo kvoto Slovenije na tekmah novoletne turneje.


Jurij Tepeš [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Podobno kot na včerajšnji večerni tekmi na Finskem, je Tepeš s 135 metri vodil tudi po prvi seriji današnje jutranje preizkušnje. Tokrat se v finalu ni dal zmesti in je s 135.5 metri ter skupno 269,1 točkami slavil prvo slovensko zmago v novi sezoni celinskega pokala. Za dvojno slavje je poskrbel Jelar, ki je s 133.5 in 138 metri obakrat imel drugo oceno serije, skupno pa je zbral 267,9 točk. Tretje mesto je osvojil Norvežan Joachim Hauer z 258,6 točkami.

Nejc Dežman je slovenski uspeh zaokrožil z osmim mestom, potem ko je bil po prvi seriji četrti, odličen 10. je bil tudi Andraž Pograjc, nove točke sta na 16. oz. 17. mestu osvojila še Tomaž Naglič in Bor Pavlovčič. Izven trideseterice je znova ostal Miran Zupančič.

Dodatna kvota Poljski, Sloveniji in Nemčiji

Z današnjo tekmo se je zaključila tudi prva perioda celinskega pokala, ki jo je dobil 17-letni Poljak Tomasz Pilch pred Jelarjem in Dežmanom, kar pomeni, da ima Slovenija sedmo kvoto tudi za drugo periodo svetovnega pokala, ki se začenja 29. decembra v Oberstdorfu. Poleg Poljske in Slovenije je sedmo kvoto dobila še Nemčija po zaslugi Andreasa Wanka, ki je osvojil četrto mesto.

Celinski pokal se bo nadaljeval 27. decembra s tekmama v švicarskem Engelbergu.


Rezultati: Celinski pokal .: Ruka


Leave a Comment