Tim Kevin Ravnjak mladinski svetovni podprvak v slopestylu


Tim Kevin Ravnjak [foto: Samo Vidic]

Zaključek mladinskega svetovnega prvenstva v deskanju na snegu v italijanskem Valmalencu je ponovno minil v znamenju slovenskega veselja. Potem, ko je Tim Kevin Ravnjak pred kratkim v švicarski Arosi kljub poškodbi na tekmi svetovnega pokala v snežnem žlebu zasedel deveto mesto in s tem dosegel rezultat kariere, je danes konkurentom v slopestylu zadal še en udarec. Z današnjim drugim mestom se je zapisal med mladinske svetovne podprvake in s tem dosegel svojo daleč najboljšo uvrstitev na mladinskih svetovnih prvenstvih.
Zmago je slavil Avstrijec Clemens Schattschneider, drugi je bil Ravnjak, tretji pa Švicar Jan Scherrer. Aljoša Krivec je zasedel 10., Peter Podlogar 35., Jernej Pučko 40. in Jan Kralj 53. mesto.
V ženski konkurenci je slavila Madžarka Anna Gyarmati, druga je bila Finka Merika Enne, tretja pa Američanka Karly Shorr. Sara Domajnko je zasedla 18., Vesna Kajžer 21., Taja Korpar 22. in Tjaša Gašperlin 23. mesto.
Slovenija ima na tem tekmovanju dober izkupiček. Enega mladinskega svetovnega prvaka (Tim Mastnak), dva podprvaka (Matija Mihič, Tim Kevin Ravnjak) ter četrto mesto (Tim Mastnak).


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Valmalenco :. Slopestyle (m)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Valmalenco :. Slopestyle (ž)


Leave a Comment