Tina brez stopničk, boj za superveleslalomski globus še odprt

Nemški Garmisch-Partenkirchen je gostil še tretjo žensko tekmo svetovnega pokala. Na sporedu je bil drugi superveleslalom, na katerem so nastopile tri slovenske smučarke. Pričakovano se je najbolje od njih odrezala najboljša smučarka sveta Tina Maze. Zabeležila je četrto mesto in kljub temu, da se je Američanka Julia Mancuso uvrstila mesto pred njo, ohranila 55 točk prednosti v boju za superveleslalomski kristalni globus.


Maria Höfl-Riesch, Anna Fenninger, Julia Mancuso [foto: GEPA]

Mazejeva je nastopila s številko 17, v cilju pa je med njenim nastopom vodila Mancusova. Že na začetku je Črnjanka zaostajala, vendar je v srednjem delu v tehničnih zavojih veliko nadoknadila in ujela Američanko. Ob koncu ji smuči niso stekle dovolj hitro, zato je zaostala. Še bolje je smučala Nemka Maria Höfl-Riesch, ki se je želela v najboljši luči predstaviti pred domačim občinstvom. S suvereno vožnjo brez napak ji je to tudi uspelo, a prvo mesto je ob koncu morala prepustiti tokrat najhitrejši Anni Fenninger. Za 23-letno avstrijsko smučarko je to tretja zmaga v svetovnem pokalu, prva superveleslalomska.


Za Tino je izjemen konec tedna v Garmischu. [foto: GEPA]

Ostalima dvema Slovenkama ni uspelo priti do točk. Ilka Štuhec je namreč zasedla 31. mesto in za točko zaostala 13 stotink, medtem ko je Vanja Brodnik odstopila.

Tina je tako ostala brez novih stopničk in se posledično še ne more pohvaliti s tretjim kristalnim globusom letos. Vseeno ima veliko možnosti, da ji to uspe, a bo morala osredotočeno odsmučati še zadnji superveleslalom v Lenzerheideju.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch-Partenkirchen:. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment