Tina do petdesetih stopničk v karieri

Nemški München je gostil preizkušnji v paralelnem veleslalomu, ki je štel za točke svetovnega pokala. V bavarski prestolnici je tekmovalo 16 smučark in 16 smučarjev, slovenske barve pa je branila Tina Maze.

Najboljša smučarka sveta se je tudi tokrat odrezala izjemno. V osmini finala je v dveh vožnjah najprej ugnala Avstrijko Bernadette Schild, potem ji je morala premoč priznati Švedinja Maria Pietilae-Holmnerjeva, v polfinalu pa je Tina nato premagala še Finko Tanjo Poutiainen.


[foto: GEPA]

V velikem finalu se je Tina pomerila s Slovakinjo Veroniko Velez Zuzulovo. Ta je bila v prvi vožnji boljša in si pred zadnjim nastopom zagotovila pol sekunde prednosti. Tudi v drugo se je Slovakinja odrezala bolje, prednost povečala za 15 stotink in se tako veselila zmage, druge v karieir. Na stopničkah se je Velez Zuzulovi in Mazejevi pridružila še Avstrijka Michaela Kirchgasser. Črnjanka je tako prišla do jubilejnih 50 stopničk v karieri in postavila še en rekord.

V moški konkurenci je slavil domačin Felix Neureuther, drugo mesto je osvojil Avstrijec Marcel Hirscher, tretje pa Francoz Alexis Pinturault.


Rezultati: Svetovni pokal .: München (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: München (m)


Leave a Comment