Tina dočakala prvo letošnjo zmago

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je končno dosegla prvo zmago v olimpijski sezoni. Najhitrejša je bila na smuku v Cortini d’Ampezzo. 23. zmago v svetovnem pokalu je na zmagovalnih stopničkah slavila skupaj z Marianne Kaufmann-Abderhalden in Tino Weirather.


Tina Maze je očitno ujela pravo formo pred vrhuncem zime [foto: GEPA]

Že tretjič v tem tednu je tekmo v Cortini začela s startno številko 19, prvič pa pokazala brezhibno smukaško prestavo. V srednjem delu proge si je v tehnično zahtevnih zavojih privozila več kot pol sekunde prednosti, ki je do izteka proge sicer pojenjala, a vseeno jo je bilo dovolj za prevzem vodstva. Koliko je bil čas 30-letne Črnjanke zares vreden sta pokazali Anna Fenninger in včerajšnja zmagovalka Maria Höfl-Riesch, ki sta startali za njo. Obe sta krepko zaostali in vsi člani ekipe aMaze so se prvič letos zares veselili po Tininem nastopu.

Na startu je bila tudi Maruša Ferk, ki zadnje čase kaže odlične predstave na tekmah v hitrih disciplinah. Tako kot na prejšnjih tekmah v Cortini je nekoliko slabše začela, od polovice proge naprej pa nadaljevala hitreje. Od zadnjega vmesnega časa do cilja je v primerjavi z Mazejevo celo pridobila štiri stotinke sekunde, a ob zaostanku iz zgornjega dela proge v cilj prišla kot 28.

Če je to res znak dramatičnega dviga forme v ključenm trenutku sezone, bo Tina pokazala na domačih tekmah prihodnji konec tedna v Kranjski Gori, ki bodo za dekleta zadnja postaja pred olimpijskimi igrami.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Smuk (ž)


Leave a Comment