Tina Maze: “Hrvati so držali obljubo”


Tina Maze [foto: GEPA]

Tina Maze se je z današnjim drugim mestom na slalomski tekmi v Zagrebu povzpela na vrhunsko tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Z najboljšo uvrstitvijo na edini tekmi svetovnega pokala na Hrvaškem je bila Črnjanka razumljivo zadovoljna: “Marlies Schild je odlična slalomistka. Veseli me, da sem hitrejša od vseh ostali ter da se mi forma stopnjuje. Danes sem smučala dobro. Včeraj sem na žrebanju štartnih številk hrvaške gledalce zaprosila naj danes navijajo zame, saj na štartu ni bilo hrvaških smučark. Obljubo so držali. Organizatorji so pripravili dobro progo, še zjutraj ni kazalo tako.

Sproščenost in osredotočenost na tekme sta Tini kljub vnovičnemu odhodu serviserja prinesli prepotrebne točke v lovu na že predkratkim odpisani veliki kristalni globus, ki je znova vse bolj realna želja kot utopija. Preko vikenda prihajajo tekme v hitrih disciplinah v Bad Kleinkirchheimu. Sodeč po rezultatih v letošnji sezoni Tina v smuku in superveleslalomu naj ne bi postregla z vrhunskimi vožnjami. “V kakšni formi sem v hitrih disciplinah ne vem, saj jih nismo trenirali. Poskusila bom nadaljevati trenutno serijo tudi v Bad Kleinkirchheimu. Sezona je dolga. Počutim se odlično, zato si želim, da bo tako tudi naprej,” se je nekoliko v prihodnost zastrla veleslalomska svetovna prvakinja.

Z današnjim nastopom je bil zadovoljen tudi njen trener Andrea Massi, ki se bo v naslednjih dneh zavzel, da bodo rešili tudi težave z neustreznimi smučmi v hitrih disciplinah.


Tina Maze [foto: GEPA]

Leave a Comment