Tina Maze končno na stopničkah v Cortini


Nasmejana Tina [foto: GEPA]

Danes so smučarke v sončni Cortini tekmovale še v superveleslalomu. Tini Maze pa se je končno nasmehnila sreča. Po številnih četrtih mestih na tem prizorišču, je danes stopila na zmagovalni oder. Hitrejši od nje sta bili le Lindsey Vonn in Maria Hoefl-Riesch.


Lindsey Vonn [foto: FIS]

Mazejeva je tako kot včeraj nastopila s startno številko 12 in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo. Z odličnim spodnjim delom jo je prva iz elitne skupine tekmovalk ugnala Hoefl-Riescheva. Kljub temu pa odličen dosežek Nemke ni zadostoval za zmago. Na startu je bila namreč še Lindsey Vonn, ki po vrnitvi tekem svetovnega pokala iz Amerike na evropski sneg še ni zmagala. Danes pa je, kot že dvakrat letos, superveleslalom prepričljivo dobila in dosegla že šesto zmago v letošnji sezoni oziroma 47. v njeni izjemno bogati karieri. Povsem ponesrečeno je nastopila Anna Fenninger, ki je bila sicer na vseh dosedanjih superveleslalomih v tej sezoni na stopničkah. 18. mesto ni tisto, kar je od današnje tekme mlada Avstrijka pričakovala.


Fenningerjeva je bila danes razočarana. [foto: FIS]

Ilka Štuhec zaradi trebušne gripe, ki razsaja med tekmovalkami, ni startala. Maruša Ferk pa je z visoko startno številko zasedla solidno 25. mesto.

Tina Maze je z današnjim tretjim mestom dosegla pete stopničke v letošnji sezoni in se v skupnem seštevku svetovnega pokala povzpela na drugo mesto. To je odlična popotnica pred domačimi tekmami za Zlato lisico, ki bodo prihodnji konec tedna v Kranjski Gori.

Leave a Comment