Tina Maze med deseterico na treningu smuka

Dekleta, ki nastopajo v svetovnem pokalu so se preselila v švicarski St. Moritz, kjer jih od petka do nedelje čakajo tri tekme v hitrih disciplinah. Zadnja dva dni so se predstavnice nežnejšega spola na dveh treningih smuka dodobra spoznale s progo Engiadina.

Prvi trening je prepričljivo dobila Avstrijka Elisabeth Goergl, 39 stotink je na drugem mestu zaostala Italijanka Elana Fanchini, tretja pa je bila Američanka Julia Mancuso (+ 0,67).


Tina Maze [foto: GEPA]

Izmed štirih slovenskih tekmovalk je s 2.521 metrov dolgo progo najbolje opravila Ilka Štuhec (+ 2,28) na 20. mestu,Tina Maze (+ 2,43) je bila 25, Maruša Ferk (+ 3,04) pa 40. Vanja Brodnik je odstopila.

Na drugem treningu je najboljšo pripravljenost prikazala vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Lindsey Vonn, druga je bila domačinka Fraenzi Aufdenblatten (+ 0,57), tretja pa Fanchinijeva (+ 1,12).

Tokrat je Mazejeva (+ 1,52) zaključila najboljšo deseterico, Ferkova (+ 2,26) je bila 22., Štuhčeva (+ 3,06) 32. in Brodnikova (+ 3,09) 34.


Lindsey Vonn [foto: GEPA]

V petek je na sporedu superkombinacija (smuk + slalom), ki je bila zaradi pomanjkanja snega odpovedana v Val d’Iseru, v soboto pride na vrsto specialni smuk, v nedeljo pa se bodo dekleta znova pomerila na superkombinaciji (superveleslalom + slalom).

Jutrišnja superkombinacija se s smukom začne ob 10.30, slalom pa pride na vrsto ob 13.30. Pesti bomo držali za Tino Maze, Marušo Ferk in Ilko Štuhec.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Smuk – trening I (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Smuk – trening II (ž)


Leave a Comment